Új kar: fogorvos-tudományi

Önálló kar lett a korábbi fogászati és szájsebészeti klinikából. A fogorvos-tudományi kar a Szegedi Tudományegyetem tizenkettedik karaként, öt tanszékkel működik majd.

A Szegedi Tudományegyetem tizenkettedik karaként bejegyezték a fogorvos-tudományi kart. Az erről szóló értesítést a napokban vehette kézhez Fazekas András, az egyetem fogorvos-tudományi szakának vezetője, aki azt mondja: akár ettől a héttől képesek lesznek az önálló működésre, hiszen már csak az adminisztratív formaságok és az egyetem szenátusának jóváhagyása van hátra.

– A fogorvosképzés tanulmányi követelményei eltérnek az általános orvosokétól. Az oktatás tartalma továbbra sem változik, de a kari rendszerben sok minden leegyszerűsödik – magyarázta a professzor. Hozzátette: a fogorvosképzés rendkívül anyag- és szakemberigényes, mégsem lesznek az önállósodás után nehezebb anyagi helyzetben. Az általános orvostudományi és a fogorvos-tudományi kar szétválasztásáról már megkezdődtek a tárgyalások. Az önálló működés feltételei most is adottak, készen van a struktúra is, mely szerint a kar öt tanszéket foglal magában. Akár már holnap kitehetnék a Tisza Lajos körúti intézmény homlokzatára az új táblát: Szegedi Tudományegyetem Fogorvos-tudományi Kar.