Szeged és környéke

2019.04.24. 20:56

Új képzések a szegedi iskolákban

Sok a változás, pozitív irányban.

A kulturális bizottság szerdai ülésén kiderült, kiterjeszti a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a vonós tanszakát: a Tisza-parti Általános Iskolában is lesz képzés, míg a Weöres Sándor Általános Iskola bekapcsolódik a Köznevelési Híd programba a felzárkóztatás érdekében.


A Szegedi Szakképzési Centrumot több változás is érinti. A Kossuth Zsuzsanna iskola megszünteti a börtönnel kötött szerződését, így három telephelye is megszűnik, de az intézményben mentésirányító-képzést indítanak. A Krúdyból két tannyelvű turisztikai gimnázium lesz. Indul számos új képzés: a Csonkában többek közt repülőgép-szerelő, autógyártó és hajós szakmunkás, a Gábor Dénesben vízügyi technikus, a József Attilában virágkötő és -kereskedő, faiskolai kertész és női szabó oktatás indul, míg a Vedresben grafikus- és dekoratőrképzés lesz. A Dériben a nappalis diákok létszámát 1200-ról 850 főre csökkentik.

 

Lemondott a Heller Ödön Művelődési Ház igazgatója


Szeged. Április 30-ával lemondott intézményvezetői posztjáról a Heller Ödön Művelődési Ház igazgatója, Vajda Ilona, ezért az önkormányzat pályázatot hirdet az állás betöltésére. Június 5-ig nyújthatják be jelentkezésüket az érdeklődők, a nyertessel 5 évre köt szerződést a város. Az új vezető megválasztásáig a helyettes látja el az igazgatói feladatokat.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!