Szeged és környéke

2009.05.16. 00:15

Új lakók a szegedi fecskeházban

Szeged - Eredményt hirdetett tegnap a szegedi ingatlankezelő a Tápai utcai fecskeház 13 ifjúsági bérlakására kiírt pályázatán. A 2003-ban épült 41 lakásos önkormányzati ingatlan 11 bérleményére egyetemi hallgatók, 30-ra fiatal párok jelentkezhetnek maximum 5 évre.

Munkatársunktól

Év elején 13 ifjúsági garzon ürült meg, a műszaki átvétel után márciusban írták ki a pályázatot. 35 év alatti élettársak vagy házastársak jelentkezhettek, akik minimum 1 éve szegedi bejelentett lakhellyel és 1 éve szegedi munkahellyel rendelkeznek, és vállalják, hogy lakás-előtakarékossági szerződést kötnek.

Molnár Edit, az IKV Zrt. lakás- és helyiséggazdálkodási irodavezetője elmondta, 30 pár pályázott, 10-et ki kellett zárni, a 13 nyertessel a hónap végéig szerződnek és ők be is költözhetnek. Kauciót kell letenniük, ami 208-230 ezer forint, erre 18 havi részletfizetést kérhetnek. Havonta a rezsin kívül szociális alapú bérleti díjat – 11-13 ezer forint – fizetnek az összkomfortos garzonokért. Legközelebb várhatóan év végén írnak ki hasonló pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!