Szeged és környéke

2012.01.12. 18:42

Új padokat várnak az 1-es vonalán

Szeged - Nemrégiben adták át az 1-es villamos felújított vonalát. A 4,9 milliárd forintos projektből kimaradtak a padok. Január végére várhatón megérkeznek.

Horváth Attila

4,9 milliárd forintból 8669 méternyi villamospálya felsővezeték-rendszerrel és közvilágítási hálózattal, 3100 négyzetméter aszfaltút épült. Az 1-es vonal felújításával párhuzamosan készült el a Rókusi csomópont, a Boldogasszony sugárút–Szent Ferenc utcai körforgalom és az Indóház tér átépítése is. Sok minden változott, így az is, hogy ma már egyetlen padot sem találni a 14 megállóban. Több olvasónk jelezte: hiányolják az ülőalkalmatosságokat, főleg az Aradi vértanúk teréről és Rókusi pályaudvarról.

– 43 éve lakom a rókusi megálló közelében, mindig volt itt esőbeálló, a felújítás során azonban eltűnt, ahogy a padok is – mondta [namelink name="Kovácsné Tatár Eszter"]. Rajta kívül még három olvasónk telefonált Csörög rovatunkba nemrégiben, hogy nem tudnak hova ülni, amikor várnak a villamosra. Az 1-es vonalán a legtöbben a korlátra támaszkodva várták a járművet.

Csanádi Zoltántól, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatójától megtudtuk: a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. eredetileg a régi padokat helyezte volna vissza felújítva. Később azonban úgy döntöttek, hogy 7 új padot helyeznek ki, ezek beszerzése megtörtént.

Az új padokat a tájékoztatás szerint január végéig helyezik ki: 4 kerül az Aradi vértanúk téri megállóba, 3 pedig a Széchenyi térihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!