Szeged és környéke

2019.08.08. 16:32

Új parkolót építenek, bővítik a gördeszkapályát Algyőn

Egy új elemmel bővítik az algyői gördeszkapályát rövidesen, a Bartók Béla úton pedig egy új parkolót alakítanak ki. Mindkét beruházást a helyiek kérték a településtől.

Suki Zoltán

A gördeszkapálya az algyői ön­­kormányzat tulajdona, és a Gyeviép NKft. évente eddig is több százezer forintot költött rá – mondta a Délmagyarországnak a település alpolgármestere. Gubacsi Enikő hozzátette, hogy az idén az eddigieknél nagyobb összeget szavazott meg a képviselő-testület, és több dolgot is megjavítottak, illetve karbantartottak a pályán, amire most csaknem egymillió forintot költöttek. Felújították például az összes elem kopórétegét.


– Azt pedig a rendszeresen ott játszó fiatalok kérték, hogy szerezzünk be egy újabb elemet. Erre azért is van szükség, mert sokan használják a pályát, és már van, amikor kicsi a hely a gyerekeknek. Ezért a testület úgy döntött, hogy 2 millió 540 ezer forintért veszünk egy egyedi gyártású új elemet, ami­vel kibővítjük a pályát. Ez várhatóan szeptemberre meg is ér­kezik – mondta Gubacsi Enikő, aki hozzátette, hogy a gördeszkapályát az egészen kicsiktől a felnőttekig mindegyik korosztály használja.


A gördeszkapályán kívül költ pénzt a település közlekedésfej­lesztésre, egészen pontosan parkolóépítésre is.

– A Bartók Béla utcáról már régóta tárgyalunk, a végleges ter­­vei is elkészültek már egy új parkolónak, így a képviselő-testület kiírhatta a közbeszerzési eljárást a nyár elején – mondta az alpolgármester.


Az utcában már építkeznek a panelházak előtti részen, ahol egy 120 férőhelyes parkolót alakítanak ki rövidesen. Gubacsi Enikő szerint ez a beruházás azért is fontos, mert eddig nem volt egységes arculatú a parkolás. Volt, ahol a lakók alakítottak ki helyeket maguknak, de volt, ahol a füves részen álltak meg.


– A településkaputól ez az egyik főutca, amelyik bevezet a fürdőhöz és az iskolához. Az önkormányzat azt szeretné, ha egy szép utcakép fogadná az ide érkezőket, illetve az itt lakókat.Ezenkívül a panelházakban élők parkolási lehetősége is kom­­fortosabbá válik– mondta Gubacsi Enikő.


A parkoló térköves lesz, és a kapubejárókat is kialakítják majd. Ezenkívül a fákat körülveszik majd egy-egy kiemelt szegéllyel, és zöldfelülettel, és még húsz fát is elültetnek a meglévők mellé. A parkoló süllyesztett szegélyű lesz, és esztétikus öntöttvas víznyelőket építenek bele, hogy a nagy esőzésekkor ne áll­­jon meg a víz a térköveken. A parkoló a tervek szerint szeptember végére készül el, és csaknem 60 millió forintba kerül.

A település mindkét beruhá­zást, a gördeszkapályát és a parkolót is saját forrásból fizeti.


– Ezeket az algyőiek kérték az önkormányzattól már évek óta, és most tartunk ott, hogy saját forrásból meg is tudjuk valósítani a fejlesztéseket – mondta az alpolgármester.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!