Szeged és környéke

2019.05.15. 11:21

Új templomokkal gyarapszik a Szeged-Csanádi Egyházmegye

Több új római katolikus templom is épül a Szeged-Csanádi Egyházmegyében, köztük a pusztaszeri és a derekegyházi. A hétvégén pedig felszentelték az új tarhosi templomot.

H. E.

A Szeged–Csanádi Egyházmegye beruházásában több templom építése is zajlik, van, ahol már befejeződtek a munkák. 


Régi álmuk válhat valóra a pusztaszeri katolikusoknak: itt 122 millió forintból a 64 férőhelyes templomban 20 fő befogadására alkalmas hittantermet is kialakítanak. Derekegyházon is zajlik már az építkezés – eddig csak egy kápolnájuk volt a helyieknek.

Az elmúlt  hétvégén  szentelték fel az új tarhosi templomot. Fotó:  Szeged-Csanádi Egyházmegye

Az elmúlt hétvégén szentelték fel az új tarhosi templomot. Fotó: Szeged–Csanádi Egyházmegye

Hétvégén a Békés megyei Tarhoson felszentelték az új római katolikus templomot. Az építkezés egy éve kezdődött 139 millió forintból, amelyből 6 millió a tarhosi önkormányzat és az adományozók támogatása. Az új, kortárs felfogásban tervezett templom a település történeti központjában lévő park százéves gesztenyéskertjében épült fel. Az épület és a park fái által közrezárt, 2000 négyzetméteres templomkert ünnepi rendezvények és szabadtéri misék helyszíneként szolgálhat. A templom külső és belső kialakításánál legfőbb szempont a fenntarthatóság – az alacsony karbantartási igény és energetikai „önellátás" – volt. Az időszakos használat miatt az épületbe elektromos fűtést szereltek be, tetőre napelemrendszert helyeztek. Egyházmegyénk beruházásában az elmúlt években Lőkösházán, Bakson, Újszentivánon, Nagylakon és Békéssámsonon épült templom. A derekegyházi és a pusztaszeri templomot a tervek szerint még idén átadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!