Szeged és környéke

2010.05.17. 16:08

Új Tisza-híd: Móra Ferenc kapta a legtöbb szavazatot

Szeged - Pénteken véget ért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által közösen indított kampány az M43 autópálya nyomvonalán épülő Tisza-híd elnevezésére.

Delmagyar.hu

A cél az volt, hogy a lakosság is aktívan részt vehessen a név kiválasztásában. Az érdeklődés nagyságát az a több mint tízezer szavazat bizonyítja, mely péntek délig érkezett. A szavazók többsége Móra Ferenc hídnak nevezné el az M43 Tisza-hídját.

Az M43 autópálya nyomvonalán épülő új Tisza-híd névadási kampánya március 12-én indult, mely során a lakosságtól vártak javaslatokat a híd nevére. Az április 16-ig beérkezett, közel 1 500 különböző névjavaslat közül egy szakmai zsűri választott ki öt nevet. A Gyevi híd, Móra Ferenc híd, Napfény híd, Radnóti Miklós híd és Szent-Györgyi Albert híd elnevezésekre a május 14-ig lehetett szavazni a NIF Zrt. és a Délmagyarország weboldalain.

Az elmúlt négy hét során több mint tízezren kattintottak valamely névre a két szavazóoldalon. A győztes fölénye óriási: a Móra Ferenc elnevezés kapta a szavazatok 51%-át, míg a második és harmadik helyen szoros küzdelem után a Napfény híd és a Szent-Györgyi Albert híd elnevezés végzett, 19 és 18%-os eredménnyel. Az összesített szavazatszámok alapján a Gyevi híd és a Radnóti Miklós híd elnevezés kapta a legkevesebb voksot.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!