Szeged és környéke

2011.04.11. 21:57

Újabb cégvezetők talpára kötnek útilaput

Szeged - Újabb önkormányzati cégvezetőket meneszthetnek azonnali hatállyal Szegeden a pénteki közgyűlésen. Úgy tudjuk, Kalmár Ferenc KDNP-s frakcióvezető-helyettes, városüzemeltetési tanácsnok javaslata szerint leváltanák a temetkezési, a takarítási, az informatikai és a turisztikai cég vezetőjét.

Szabó C. Szilárd

Tavaly decemberben 8 városi cégvezetőnek kötött útilaput a talpára a közgyűlés többségét adó Fidesz–KDNP és Jobbik Szegeden. December 10-én azonnali hatállyal váltották le az IKV elnök-vezérigazgatóját, a többi igazgatót pedig 2011. január 1-jével küldték el.

Információink szerint újabb cégvezetőcserére készül a Fidesz–KDNP. [namelink name="Kalmár Ferenc"] kereszténydemokrata önkormányzati és országgyűlési képviselő, közgyűlési frakcióvezető-helyettes, városüzemeltetési tanácsnok előterjesztésében azt indítványozza, hogy április 15-ével szüntessék meg [namelink name="Molnár Tamás"], a Szegedi Testamentum Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát, egyidejűleg április 16-ával nevezzék ki Balogi Dánielt 2014. június 30-áig a társaság ügyvezetőjének. Molnár mandátuma 2015-ben járna le. Balogi, aki az előző ciklusban fideszes képviselő volt a közgyűlésben, jelenleg a temetkezési cég felügyelőbizottságának tagja.

KDNP és Kozma

Szerettük volna megtudni az előterjesztő Kalmár Ferenctől, mi indokolja a cégvezetők idő előtti menesztését, de a KDNP-s politikus közölte: az ügyben ma adnak ki sajtóközleményt. [namelink name="Kozma József"], az MSZP frakcióvezetője szerint a közfeladatot ellátó szolgáltató cégek vezetését nem feladatnak, hanem politikai prédának tekinti a Fidesz–KDNP és a Jobbik. „Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy nem szakembereket, hanem pártkatonákat és családtagokat ültetnek az igazgatói székekbe."

Kalmár ugyanígy javasolja leváltani a Szint (Szegedi Intézménytakarító) Kft. éléről Hegedűs Jánost, akinek szintén 2015-ben járna le a megbízatása. Helyére [namelink name="Miklós Péter"] történész, a KDNP szegedi szervezetének ügyvezető elnöke kerülne 2014. június 30-áig. Miklós tavaly Fidesz–KDNP-színekben indult Újszentivánon a polgármesteri székért, de alulmaradt Putnik Lázárral szemben.

Az informatikával, szoftverfejlesztéssel és -üzemeltetéssel foglalkozó Ritek Zrt. vezérigazgatójának, Kojedzinszky Richárdnak idén szeptemberben jár le a mandátuma. Kalmár Ferenc indítványa szerint az ő helyét Mihálffy Lajos programtervező matematikus, a KDNP szegedi szervezetének titkára foglalná el – 2014. június 30-áig. Tavaly ősszel öt kereszténydemokrata képviselő jutott be egyéni körzetből a szegedi közgyűlésbe, köztük [namelink name="Mihálffy Béla"]. Úgy tudjuk, rokona Mihálffy Lajosnak.

A Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Mihály Illésnek júniusban jár le a megbízatása. A KDNP-s politikus javaslata szerint a városi turisztikai cég élére Ács Szilvia spanyol nyelvtanárt, idegenforgalmi szakmenedzsert neveznék ki. Ács jelenleg is a cég alkalmazottja, irodavezetőként dolgozik. Az ő mandátuma is 2014. június 30-áig tartana. 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!