Szeged és környéke

2017.09.24. 16:36

Újabb érmekkel gazdagodott a Tátra téri templom kapuján található szőlőfürt

A Kass Baráti Kör tagjai helyezték el vasárnap a szegedi kis-panteonban Kass János arcképét ábrázoló érmét. Ugyanakkor Richter Ilona grafikusművész arcmását ábrázoló érme is a kapura került.

Munkatársunktól

Tóth Sándor Munkácsy-díjas éremművész két újabb alkotását helyezték ki vasárnap ünnepélyesen a Tátra téri Szent Gellért Templom kapujára.


Kass János Kossuth-díjas grafikus, szobrász, bélyegtervező, Szeged város díszpolgárának arcképét ábrázoló érmet a Kass Baráti Kör tagjai helyezték el a szegedi kis-panteonban.


Az ünnepséget a 10-kor kezdődő szentmisén rendezték, amelyen előbb ismertették Kass János és Richter Ilona életrajzát, végül Koczor György, Ybl-díjas építész, a baráti kör tagja, valamint dr. Csákány Béla, az SZTE volt rektora laudációját hallgathatták meg a résztvevők.


Richter Ilona kiemelkedő tudományos illusztrátori munkássága mellett grafikusművészként megkapta a Munkácsy-díjat; jelenleg is Szegeden él.

Újabb éremmel gazdagodott a Tátra téri templom kapuján található szőlőfürt. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!