Szeged és környéke

2016.05.03. 11:42

Újabb milliárdok a kicsiknek

Csongrád megye - Gazdasági fórumot rendezett tegnap délelőtt Szegeden, a kamara székházában a KAVOSZ Zrt. kis- és középvállalkozásoknak.

Munkatársunktól

[namelink name="Karsai Tamás"], a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: a kicsik 300 milliárd forinttal magasabb összegre pályázhatnak idén, a keretet ugyanis megemelték. [namelink name="Krisán László"], a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitellel és annak éves 0,05 százalék nettó kamatával azokat segítik majd, akik önrész hiányában is belevágnának a beruházásba. Január 1-jétől a Széchenyi Kártya Programban szintén kedvező feltételekkel, 0,55 százalékos kamattal juthatnak hitelhez a vállalkozások.


[namelink name="Nemesi Pál"], a fórumot rendező megyei kamara elnöke elmondta: Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen lehet igényelni a Széchenyi Kártya Program konstrukcióit. A 12 hónapnál hosszabb folyamatos önkéntes kamarai tagsággal rendelkező cégek és vállalkozók pedig legfeljebb 6 millió forintos, visszatérítendő, kamatmentes támogatáshoz juthatnak a CSMKIK-tól, amelyet három év alatt kell visszafizetniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!