Szeged és környéke

2019.05.09. 13:06

Újabb szegedi tagok az MTA-ban

Az Akadémikusok Gyűlése május 7-i, zárt ülésén megválasztotta a Magyar Tudományos Akadémia új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait. A 102 új tag közé a Szegedi Tudományegyetem 6 oktatóját is megválasztották.

Munkatársunktól

Az MTA Matematikai Tudományok Osztálya rendes tagjai közé választották Krisztin Tibort, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai Intézet Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék professzorát. Tamás Gábor, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszék professzora a Biológiai Tudományok Osztálya rendes tagja lett. A Matematikai Tudományok Osztálya levelező tagjai közé került Gyimóthy Tibor, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Tanszékcsoport, Szoftverfejlesztés Tanszék vezetője. Kemény Lajost, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika vezetőjét az Orvosi Tudományok Osztálya levelező tagjai közé választották. A Kémiai Tudományok Osztálya levelező tagja lett Hohmann Judit, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézet vezetője. A Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya levelező tagjai közé pedig beválasztották Voszka Évát, az SZTE Gazdaságtudományi Kar Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete Pénzügytani Szakcsoport munkatársát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!