Szeged és környéke

2019.01.07. 12:55

Újévi vitorlázás a Tiszán - mutatjuk videón

Megírtuk: idén is sokan vízre szálltak a Tiszavirág Egyesület hagyományos újévi köszöntőjén. Videót is kaptunk a hűvös évkezdésről.

A Tiszavirág Sportegyesületnél már több mint 10 éves hagyomány, hogy az új esztendő első napján vízre szállnak - lapunk az ideiről is fotóriporttal számolt be. Kipper Györgytől, az egyesület vezetőjétől videót is kaptunk az évi első vitorlázásról.

 


"Tizennegyedik éve, hogy a vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei már az újév első napján hódolnak szenvedélyüknek, és vitorlásba, kajakba, kenuba, sárkányhajóba ültek, vízisieltek. A hajók a Szegedi Vitorlás Kikötőből idillikus meteorológiai viszonyok között futottak ki. A kellemes ÉNY-i szélben a hátszélvitorlát is felhúzták, úgy hajóztak vissza a kikötőbe. A Tisza - Party-n újévi malacsült, hurka, kolbász, fogadta a látogatókat, volt tanítványokat. A kellemes közérzetet forró tea, sütemények, a vidám hangulatot forralt bor biztosította, melyet az Argenteus Light kórus előadása tovább fokozott." - idézte az élményeket Kipper György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!