Szeged és környéke

2016.02.02. 16:27

Ujhelyi: Orbán hozza nyilvánosságra, milyen háttéralkut kötött Cameronnal

Közleményében azt írta: megjelent az első "kompromisszumos munkadokumentum" egyes pontjai "magyar szempontból teljességgel vállalhatatlanok".

MTI

Ujhelyi István, az MSZP  alelnöke, az EP alelnöke felszólította Orbán Viktor  miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra milyen háttéralkut  kötött David Cameron brit kormányfővel.    


Az MSZP által kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt  írta: megjelent az első "kompromisszumos munkadokumentum", amely az  Európai Unió és Nagy-Britannia kormánya közötti lehetséges  megállapodás alapjait tartalmazza, és ennek egyes pontjai, köztük a  munkakeresési támogatás megvonása, "magyar szempontból teljességgel  vállalhatatlanok".  


Az EP szocialista képviselője szerint az Európai Tanács soron  következő ülésén Orbán Viktornak "kötelessége minden lehetséges  eszközzel megvédeni az európai munkavállalók, így a több százezer  Nagy-Britanniában dolgozó magyar jogait és józan alapokon álló  érdekeit". Ujhelyi István szerint az Európai Unió közösségének  kompromisszumokra és megegyezésre kell törekednie.  


Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke kedden tette közzé a brit  kormánnyal folytatott tárgyalássorozat nyomán eddig összeállt  javaslatcsomagot az uniós szabályozási reformtervekről. Az  ajánlásokról a tagországoknak a február második felében esedékes  EU-csúcson kell dönteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!