Szeged és környéke

2016.04.29. 19:52

Ujhelyi új posztja

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő vezetésével új, nemzetközi szervezet alakult Brüsszelben: az OBOR Committee, vagyis az EU-Kína közötti turisztikai és kulturális fejlesztéseket koordináló bizottság.

Munkatársunktól

Az OBOR rövidítés a kínai új selyemút projekt angol elnevezésének, a One Belt One Road kezdőbetűiből adódik. Az MSZP politikusa egyben az Európai Parlament közlekedési és turisztikai szakbizottságának is alelnöke, valamint a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős uniós küldöttség tagja.


Tavaly a Sanghaj Európai Tanulmányok Intézete tiszteletbeli tanácsosává választotta Ujhelyit. A politikus szerint a mostani évi 107-ről 200 millió fölé emelkedhet 2024-ig a kínai turisták száma, akik minden más turistánál többet költenek. Ha a magyarországi turisztikai célpontok kihasználják a lehetőséget, akkor kapacitálhatnak a kínai turizmusból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!