Szeged és környéke

2019.01.19. 07:30

Ujhelyire cserélhetik Botkát

Szeged - A szocialista pártvezetés azt fontolgatja, hogy Botka László helyett a jelenleg uniós képviselőt, Ujhelyi Istvánt indítják az őszi önkormányzati választáson Szegeden - értesült a Délmagyarország.

Munkatársunktól

Információink szerint azért gondolkodik a cserén a párt vezetése, mert több olyan büntetőügy is van a bíróságok előtt, amelyek – akár a kampány kellős közepén – "elérhetnek" Botka Lászlóig, az MSZP viszont semmiképpen nem akarja ezzel azt kockáztatni, hogy elveszíti egyik utolsó bástyáját, Szegedet.


Ismert: tavaly novemberben ítélte nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre csődbűntett miatt a Szegedi Járásbíróság a Szeviép korábbi vezetőit. Az építőipari nagyvállalat ugyan konzorciumi tagként, de folyamatosan kapott komoly megbízásokat a várostól.


A Szeviép-ügynél is érzékenyebben érintheti a jelenlegi polgármestert a szegedi parkolási botrány.


Tavaly októberben hűtlen kezelés miatt bűnösnek mondta ki, és első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Mózes Ervin főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert, Botka László helyettesét, és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt a Gyulai Járásbíróság.


Ráadásul még a levegőben lóg egy 250 milliós vesztegetési ügy is. Egy F. Attila nevű férfi vallotta azt bíróság előtt, hogy a 2000-es évek elején német befektetők képviseletében keresett fejleszthető ingatlant. Arról beszélt, hogy a pécsi Szent István-aknát Botka László ajánlotta a figyelmébe, aki jó barátságban volt az azóta már elhunyt Toller László pécsi polgármesterrel. F. Attila szerint az ingatlan megszerzésének felgyorsításáért kért és kapott összesen 250 millió forintnyi kenőpénzt a két politikus.


Ujhelyi mellett szól szegedi kötődése és helyismerete, de indításában más okok is közrejátszhatnak: jelen állás szerint az MSZP megsaccolni sem tudja, hogy hány mandátumot szerez az idei uniós választáson, és – ahogy informátorunk fogalmazott – már most óriási a tülekedés, „hárman-négyen is ácsingóznak a befutónak tűnő helyekért". Ujhelyi levételével „felszabadulna" egy hely az uniós listán, a szocialista politikust Szeged polgármesterjelöltjeként pedig olyan „végvári hősként" lehet pozicionálni, aki mögött felsorakozik a teljes Orbán-ellenes brüsszeli balliberális garnitúra.

Ujhelyi István: Bontsuk le együtt az új vasfüggönyt! 2015. június 21. otó: ujhelyi.eu

Ujhelyi István: Bontsuk le együtt az új vasfüggönyt! 2015. június 21. otó: ujhelyi.eu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!