Szeged és környéke

2013.06.02. 21:59

Újra együtt volt a nagy csapat

Tiszasziget - Ötödszörre szerveztek iskolatalálkozót öregdiákoknak Tiszaszigeten. A rendezvény rekordot döntött: 177-en gyűltek össze nosztalgiázni.

Munkatársunktól

– 177 meghívott vendégünk van, ebből 159 egykori tiszaszigeti vagy térvári diák. Sok tanár és más meghívott vendégek is eljöttek – mondta Lampertné Sánta Erzsébet, a tiszaszigeti iskolatalálkozó szervezője a szombati rendezvényen. Hozzátette, ez az 1935 és 1953 között született egykori nebulók ötödik ilyen találkozója, amelyet ötévente szerveznek.

– Sokan közülünk elhagyták a falut, az ország különböző pontjain telepedtek le. Nagy öröm, hogy mégis ennyien el tudtak jönni, sohasem gyűltünk még össze ilyen sokan. Különlegesség, hogy az egyik osztálynak pont most van az 50 éves találkozója – mesélte a szervező.

Újra együtt volt a nagy csapat. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

A finom vacsorán és a nosztalgikus beszélgetéseken kívül volt még egy nagyon fontos programja a találkozónak: Nacsáné Molnár Gizella, a tiszaszigeti általános iskola egykori igazgatója tanórákat tartott szeretett régi diákjainak. Az egykori énektanárnő lapunknak elmondta, minden olyan rendezvényre eljár, ahova hívják, jó érzés látni régi nebulóit. – Szervusz, tanárnő – köszöntötte beszélgetésünk alatt egy volt diák. Mindenki Gizi tanárnője 1957-ben került az iskolába, 1974-től 1991-ig volt az intézmény vezetője. Magyarórával kezdte a rendhagyó iskolanapot, itt saját versét olvasta fel, amelyet erre az alkalomra írt az öregdiákokról. Piros és fekete pontokat osztott történelemórán, amikor Tiszasziget múltjáról kérdezte a megjelenteket.

– Újra itt van a nagy csapat! – ezt már énekórán dalolta az igazgatónő diákjaival, akiknek eszük ágában sem volt ellógni a tanórákról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!