Szeged és környéke

2013.05.15. 19:45

Újra járnak reggeltől a PESA-k

Szeged - Megkapta szerdán a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyét a szegedi PESA-flotta, így csütörtök reggel üzemkezdetkor minden jármű forgalomba állhatott.

Munkatársunktól

A 9 szerelvény 17 nap kényszerszünet után közlekedhet újra. Jelenleg két új villamos ingázik a városban utasok nélkül, ezeknek forgácsolás után úgy nevezett kerékkeményítő futáson kell részt venniük - tájékoztatott szerdán [namelink name="Tóth István Tibor"], a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója.

Régi kerékvágásban: újra sínen a PESA-flotta. Fotó: Karnok Csaba

Régi kerékvágásban: újra sínen a PESA-flotta.
Fotó: Karnok Csaba

Megírtuk: április 30-án, hétfő dél körül kivonta az SZKT az új szegedi villamosokat, hogy a szoftverhibából adódó balesetveszélyt megelőzze. A teljes flotta leállása esetén a kötbér naponta nagyjából 200 ezer forint, tehát 17 napra megközelítőleg 3,4 millió forint lesz. A Pesa-villamosok tavaly márciusban álltak forgalomba, a 9 járművet a város a tömegközlekedési nagyprojektben szerezte be összesen 16 millió euróért (megközelítőleg 4,5 milliárd forintért).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!