Szeged és környéke

2010.10.29. 21:41

Újra Jazz Napok a Belvárosi moziban

Szeged - Wallace Roney, Elsa Walle és Vinx is fellép a jövő pénteken kezdődő Szegedi Jazz Napokon a Belvárosi moziban.

Munkatársunktól

A szegedi Dél-alföldi Ütőegyüttes fellépésével kezdődik jövő pénteken 19.30-kor a Szegedi Jazz Napok a Belvárosi moziban. A nyitónapon játszik a sokak által várt Wallace Roney Quintet. Az amerikai trombitás, Wallace Roney azon kevés mai dzsesszmuzsikusok egyike, aki még személyesen a legnagyobb mesterektől tanulhatta a muzsika rejtélyeit – zenei fejlődését hangszerének olyan mágusai felügyelték, mint maga a Király, Miles Davis.

A trombitást Elsa Valle és csapata követi. A kubai–magyar énekesnő vonzó hangjával mindenütt meghódítja a közönséget. Stílusát a tradicionális és kortárs kubai éneklés színvonalas keveredése jellemzi, hangja és előadásmódja egyszerre érzéki, melankolikus és robbanékonyan improvizatív.

Szintén pénteken, de a szomszédos Port Royalban hallgathatjuk a Baló István & Friends muzsikáját. Baló István Magyarország egyik legkreatívabb dzsesszdobosa, fellépése igazi meglepetés lesz az ínyenceknek. A bulira 500 forint a helyszíni belépő.

Jövő héten kezdődik a Szegedi Jazz Napok a Belvárosi moziban. Fotó: DM/DV

Jövő héten kezdődik a Szegedi Jazz Napok a Belvárosi moziban.
Fotó: DM/DV

Szombaton 19.30-tól folytatódik a zenei kalandozás a Belvárosi moziban, a Dés András Quartettel. A fiatal muzsikust és csapatát az Umbrella Jungle követi. Énekese, Vinx válogatott atlétaként lett a Taj Mahal ütőse, írt világsikert Tom Jonesnak, és nyert Grammy-díjat Ernie Watsszal.

Hasonló nagyágyú David „Fingers" Haynes, aki feltűnése óta játszott már együtt Prince-szel és Mary J. Blige-dzsal. David mindenkit elkápráztat boszorkányos technikával megszólaltatott mididobjaival.

Zárásként a Sleeping Camels vadonatúj world-jazz formációt hallgathatjuk, amely a nyugat-afrikai, zsidó, arab és balkáni etnot vegyíti a funk- és groove-jazz zenékkel. A zenei örömön kívül az is kellemes érzéssel töltheti el a dzsesszrajongókat, hogy idén a szervezők csökkentették a belépők árát. Drienyovszki András főszervezőtől megtudtuk: a napijegy 3500, a bérlet 5000 forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!