Szeged és környéke

2015.10.26. 21:18

Újra van földgáz a felrobbant töltőállomáson

Szeged - Tegnap visszakapcsolták a földgázszolgáltatást a Vásárhelyi utcában október közepén felrobbant CNG-kúton. A nyitás az üzempróba sikerességétől függ.

Munkatársunktól

Továbbra sincs információja a DAKK Zrt.-nek arról, hogy mikortól tankolhatják meg újra földgázüzemű autóbuszaikat Szegeden.


Megírtuk (2015. október 19.: Tankoláskor robbant fel a kútfej), hogy a Vásárhelyi Pál utcai CNG-töltőállomáson egy furgon tankolása közben felrobbant egy kútfej, három ember megsérült. Ezen a telephelyen töltötték fel korábban a DAKK Zrt. negyvenegy gázüzemű autóbuszát is. Szegeden technikailag nem tudják megoldani más kutaknál a tankolást, így komoly szervezés után a régió más területeiről kellett buszokat átcsoportosítani a városba.

 

Gáz már van, de a sikeres üzempróbáig még nem lehet tankolni a felrobbant kútnál. Fotó: Kuklis István

Gáz már van, de a sikeres üzempróbáig még nem lehet tankolni a felrobbant kútnál. Fotó: Kuklis István

A kormányhivatal műszaki engedélyezési és fogyasztóvédelmi főosztálya közölte: az autógáz-töltőállomás sajátos építménynek minősül, amely használatbavételi engedélyét határozatlan időre kapja. Általánosságban elmondták, hogy az érvényes használatbavételi engedéllyel rendelkező állomás tulajdonosának kell kérelmeznie a hivataltól az időszakos ellenőrzéseket, amelyeket a kivitelezővel egyeztetett időpontban végeznek el.


Ilyen a külső-belső szerkezeti ellenőrzés és a biztonsági szelep hitelesítése is. Amennyiben nem végzik el az időszakos ellenőrzéseket, akkor a berendezések elvesztik használatbavételi engedélyüket. A tulajdonos felel a berendezések műszaki állapotáért és karbantartásért, neki kell elvégeztetni az egyéb előírt időszakos ellenőrzéseket is, például a kimérők hitelesítését, valamint a berendezések kötelező szervizét.


– A GDF SUEZ tulajdonában álló Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. a kormányhivatal engedélye birtokában hétfőn visszakapcsolta a földgázszolgáltatást a CNG-kúton. A töltőállomás a földgázüzemű berendezések sikeres üzempróbája után nyílhat meg újra – tájékoztatott a GDF SUEZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!