Szeged és környéke

2019.04.03. 19:26

Ukrán középkori emlékek a szegedi Dóm Látogatóközpontban

A 11. században uralkodó Bölcs Jaroszláv kijevi nagyfejedelmet és a korszak ukrán diplomáciáját bemutató kiállítás nyílt tegnap a szegedi Dóm Látogatóközpontban.

Munkatársunktól

Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök a megnyitón úgy fogalmazott, a múlt ismerete erősíti a közösségek identitását, amely szükséges ahhoz, hogy a társadalom egészséges tudjon maradni. Kiemelte a két nép közös múltját és az ukrán–magyar barátságot. Ljubov Nepop budapesti ukrán nagykövet, a kiállítás ötletgazdája is ez utóbbit hangsúlyozta, amely szerinte régmúltban gyökerezik. Az ukrán történelem egyik legfényesebb időszaka Jaroszláv kijevi nagyfejedelem uralkodása a 11. század első felében, akinek külpolitikájában igen hangsúlyosak voltak a dinasztikus házasságok. A tárlat 12 nagy méretű fotón mutatja be a Bölcs Jaroszlávhoz kötődő fontos kulturális emlékeket. A tárlat április 17-éig látható a látogatóközpont nyitvatartási idejében.

Címkék#dóm#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!