Szeged és környéke

2019.06.09. 18:32

Ünnepi Istentisztelet Petőfitelepen

Ünnepi Istentiszteleten vették hivatalosan is használatba Pünkösd vasárnapján a szószék fölé állított hangfogó koronát a Szeged-Petőfitelepi Református Templomban. Szintén ekkortól használják már hivatalosan is az új templomi szőnyeget.

Munkatársunktól

Czirokné Botár Éva református lelkipásztortól megtudtuk, hogy a hangfogót és a szőnyeget is adományokból szerezték be. A Sirály utcai templom szószéke fölé szerelt speciális hangfogót, - ami lefelé irányítja a hangot – egy idős asszony álíttatta szülei emlékére. Érdekes, hogy a szerkezetet egy másik gyülekezeti tag, Kardos Sándor már korábban megtervezte. Egyedi, szép darab lett ez, illeszkedik stílusában és színében is a templomhoz.

Ünnepi Istentisztelet Petőfitelepen. Fotó: Török János - GALÉRIA

A szőnyeget pedig egy másik asszony adományozott a gyülekezetnek. A mostaniak már foszladoznak, mostantól teljesen új, méretre szabott szőnyegek lesznek a templomban. A szószékhangfogót a pünkösdvasárnapi ünnepi istentiszteleten szentelte fel Juhász András református lelkipásztor-esperes. A petőfitelepi templomban Pünkösd első és második napján is volt Istentisztelet, Úrvacsoraosztással, ezen kívül pedig több gyermek is most konfirmált, és a korábban itt konfirmálókat is várták a templomba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!