Szeged és környéke

2008.03.20. 12:36

Útjavító munkásokat ütött el egy kamion az M5-ösön

Kistelek - Két útjavító munkás sérült meg csütörtökön délelőtt az M5-ös autópálya 113-as kilométerénél. Délután 3 óra körül indult el a forgalom.

Delmagyar.hu

Délután 3 óra körül elindult a forgalom az M5 autópálya 114 kilométerénél a kiskunfélegyházi lehajtó előtt történt délelőtti baleset után. A rendőrök végeztek a helyszíneléssel, a roncsokat elszállították a sztrádáról.

Két útjavító munkás sérült meg csütörtökön délelőtt az M5-ös autópálya 113-as kilométerénél, a Budapestre vezető sávban, amikor egy kamion az autópálya-fenntartók gépkocsijának ütközött - tájékoztatta a delmagyar.hu-t, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Pál János.

Képgaléria. Fotók: Szőke Zoltán


A munkások az útburkolati jelek felfestését végezték, amikor a török rendszámú kamion beléjük hajtott, majd hátulról beleszaladt az útjavítók kisteherautójába is. A két elgázolt munkás mellett a kamiont vezető sofőr is súlyosan megsérült, mindhármukat a kecskeméti kórházba szállították.

A baleset okát egyelőre nem lehet tudni, mert az útburkolat biztonságos festéséhez az autópálya fenntartó cég minden intézkedést megtett, sebességkorlátozó és figyelemfelhívó táblákkal, felvillanó fényjelzéssel figyelmeztették az elhaladó autósokat a burkolat festésére.

A baleset miatt percek alatt óriási torlódás alakult ki az autópályán. A rendőrök a forgalmat a kisteleki lehajtónál a régi 5-ös útra terelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!