Szeged és környéke

2010.12.23. 21:02

Utolsó roham az ajándékokért

Szeged - Utolsó napon jó lesz a kicsi is – ha fenyőfáról van szó. Sokan indultak el a végső pillanatokban karácsonyi ajándékot vásárolni – a jelenségre aranyhajú Barbie-k, parfümfelhők és konyhai kisgépek között cikázva kerestünk magyarázatot.

Bobkó Anna

A Mars téri árusok borítékolták: bőven lesznek olyanok, akik az utolsó pillanatra hagyják a fenyőfavásárlást. Tegnap sokan keresgélték a megfelelőt, ám akadt, aki még a fa alá valót sem szerezte be. – Tessék, itt van ez a kicsi. Jó lesz – mutatott egy aprócska fára a Mars téren egy fiatalember. – De hát ez az első, amit megnéztünk – rimánkodott barátnője, mire a válasz: – Érdekel is engem, melyiket választjuk. Haladjunk! Holnap még az ajándékaidat is meg kell vennem!

– Lustaságból, nemtörődömségből vagy egyszerűen időhiány miatt hagyják a legtöbben az utolsó pillanatra az ajándékvásárlást – találgatott [namelink name="Molnár Flóra"], akinek az egyik zsúfolásig megtelt ruhaüzletben tettük fel a kérdést: hogy lehet karácsony előtt egy nappal ekkora tömeg?

– Nemcsak egy nappal, már hetekkel karácsony előtt érezhetően megnőtt a forgalom – hallottuk Csapó Márktól, az SPRMRKT52 tulajdonosától. A Tisza Lajos körúti boltban tegnap is folyamatosan egymásnak adták a kilincset a vevők. Leginkább nők vásároltak – ajándékba, férfiholmikat. Volt, aki itt szerezte be az első meglepetést, és ma délelőttre hagyta az összes többit.

Sokan az utolsó percre hagyják az ajándékvásárlást – élénk volt a forgalom a napfényparki játékboltban Fotó: Frank Yvette

Sokan az utolsó percre hagyják az ajándékvásárlást – élénk volt a forgalom a napfényparki játékboltban
Fotó: Frank Yvette

Tömegek voltak a Napfénypark játéküzletében is. Az üzletvezetőtől, Lajkóné Szilágyi Erikától megtudtuk: azokból a játékokból fogyott a legtöbb, amelyeket a televízióban hirdetnek, ezek mellett az akciós termékek a kapósak. Általában 15 ezer forintot hagytak a vásárlók az üzletben – de volt, aki 2–3 ezer forintért, és volt, aki 20–50 ezerért vett játékokat. Idén népszerűek a „Találd ki – Extra" társasjátékok, a kreatív játékok, az aranyhaj és sellő Barbie-k, a sétáló kutya és az álomőrző róka. Utóbbihoz mesekönyv és három kristály is tartozik. Ezeket kell letenni a földre a gyermek és a szülők szobája között. Ha a kicsi éjszaka felébred, csak megnyomja a róka hasát, amitől a kristályok világítani kezdenek, mutatva az utat szülei szobájába – a róka pedig megnyugtatóan beszél hozzá.

A Kárász utcai DM-ben „vágni lehetett" a parfümfelhőt, olyan sokan próbálgatták az ajándéknak szánt illatokat, és a könyvesboltokban is rengetegen lapozgatták a köteteket. Nem lepődtünk meg a Media Markt kasszáinál álló hosszú sor láttán sem.

– Elégedettek vagyunk az idei karácsonyi forgalommal. A utolsó pár napban, így jelenleg is a kiegészítő vásárlásokat bonyolítják az emberek: rengeteg kisebb értékű terméket, például háztartási és konyhai kisgépet, CD-t, DVD-t, szoftvert, számítástechnikai kiegészítőt vásárolnak. A két ünnep között és januárban is jelentős forgalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!