Szeged és környéke

2013.12.08. 20:52

Ütötték-rúgták a villamoson - senki nem segített Dávidnak

Szeged - Dagadtra ütötték az arcát egy szegedi fiatalembernek péntek este a 2-es villamoson. A járművön legalább félszázan utaztak, mégsem segített neki senki. A vezető valószínűleg észre sem vette, mi történik az egyébként bekamerázott járaton.

Munkatársunktól

[namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő reggel a delmagyar.hu kérdésére elmondta, hogy a nagy sajtóvisszhangot keltett ügyben a rendőrség garázdaság vétsége miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Arra a kérdésre, hogy elkéri, lefoglalja-e a rendőrség a villamos kamerájának felvételét, a sajtóreferens azt válaszolta, hogy minden lehetséges bizonyítékot beszereznek.

Korábban írtuk:

Hatalmas vörös monoklik éktelenkednek Bakó Dávid bevérzett szemei körül. A 28 éves fiatalember barátnője, Kopilovics Anikó szerint most már egészen jól néz ki. Péntek este feldagadt arccal, vérző orral szállt le a 2-es villamosról, ahol megverték.

– A Károlyi-kollégiumnál szállt fel két huszonéves srác. Amolyan nagypofájú fiatalok voltak. Az egyik rágyújtott, majd látványosan vigyorogni kezdett mindenkire, és felfelé fújta a füstöt. Látszott, hogy fel akarja hívni magára a figyelmet – kezdte történetét Dávid.

– Felbosszantott, hogy senki nem szólt rá, ezért én mentem oda, és szóltam, hogy itt nem lehet cigizni. Válaszként az arcomba fújta a füstöt, mire én kivettem a cigit a kezéből, és elnyomtam a padlón. A srác megkérdezte, hogy menőnek érzem-e most magam, de válaszolni már nem tudtam, mert felállt, kirúgta a lábamat alólam, majd miután elestem, két kézzel, teljes erőből ököllel ütni kezdte az arcomat.

Két nappal a támadás után is láthatók az ütések nyomai Dávidon. Barátnője szerint ennél sokkal rosszabb állapotban volt pénteken. Fotó: Schmidt Andrea

Két nappal a támadás után is láthatók az ütések nyomai Dávidon. Barátnője szerint ennél sokkal rosszabb állapotban volt pénteken. Fotó: Schmidt Andrea
Este 8 óra volt ekkor, a PESA-n minden ülőhely foglalt volt, és néhányan álltak is. Közel ötvenen utaztak tehát a villamoson, akik mindezt végignézték, de senki nem segített Dávidon. A villamosvezető sem állt meg.

– Talán egy-két hangot hallottam, hogy ne csinálja, majd a sokadik ütésnél egy középkorú nő elkezdett kiabálni, hogy hagyja abba. De a srác nem hagyta. A Tavasz utcánál a haverja rángatta le a villamosról a fiút, aki vert, éppen akkor, amikor elkezdte rúgni a fejemet. Előtte még odakiabálta nekem, hogy „nem tudod, kivel húztál ujjat".

A támadó

Dávid elmondása alapján támadója 22-24 év körüli, 180 centiméter magas, sötét hajú, sötét szemű, borotvált arcú férfi volt, aki fekete bőrkabátot és világos farmert viselt. Vélhetően van sportolói múltja, mert két kézzel, ököllel ütötte anélkül, hogy az orrát eltörte volna, előtte pedig profi mozdulattal küldte a földre. Barátja nála valamivel magasabb volt, neki világos haja és szeme van.

Dávid, amikor nagy nehezen fel bírt kelni, az Anna-kúti megállónál előrement a sofőrhöz, és elkérte a szerelvény adatait. Az orrából ömlött a vér, így ment el a mentőállomásra. Ott azt mondták, menjen át az új klinika traumatológiájára. Ekkorra már a homloka is feldagadt, így sétált át a belvároson. Megröntgenezték, látleletet vettek, majd taxival elment a rendőrségre feljelentést tenni. Mint kiderült, senki – az utasok és a villamosvezető – sem értesítette őket az esetről.

Bár a PESA-k be vannak kamerázva, nem biztos, hogy a villamosvezető látta, mi történik – mondta el [namelink name="Tóth István Tibor"], az SZKT ügyvezető igazgatója. Hozzátette: nem is feladata, hogy beavatkozzon ilyen esetekben, a rendőrséget viszont értesítenie kell.

– A kamera felvette a történteket, le is mentettük. Ha a rendőrség kéri, átadjuk.

Az ügyben megkerestük vasárnap délután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét is, [namelink name="Szenti Szabolcs"] azonban annyit mondott, kérdéseinket hétfőn tegyük fel.

Dávid sérüléseit 8 napon belül gyógyulónak minősítették, de egy, inkább két hét szigorú ágynyugalmat írtak elő neki, hogy elkerülje az esetleges szövődményeket. A 28 éves fiatalember azt mondja, az esetben az háborítja fel legjobban, hogy senki nem állította meg az őt ütlegelő fiút, de még a rendőröket sem hívta. – Szörnyű, hogy ilyenek az emberek – mondta, majd hozzátette: a történtek ellenére máskor is rászólna utastársára, ha az cigarettázni kezdene. – Elég nagy baj, ha olyan világban kell élnünk, ahol egyesek azt hiszik magukról, hogy bármit megtehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!