Szeged és környéke

2009.08.04. 22:26

Üzbég énekes klipjében szerepel a szegedi Ábrahám Anita

Szeged - Angliában hastáncol a Szegedről elszármazott Ábrahám Anita, aki tudását nemrég egy üzbég énekes videoklipjében is megmutatta.

Bobkó Anna

– Magyarországon nincs piaca a kortárs elemekkel ötvözött hastáncnak. Itthon jobban szeretik a szórakoztató jellegű show-kat, amiket kocsmákban, éttermekben adnak elő. Ez viszont nem az én stílusom – hallottuk a szegedi Ábrahám Anitától, aki másfél évvel ezelőtt költözött Bournemouthba. Eredetileg biológia–környezetvédelem szakos tanárnak készült, szakmáját azonban Angliában nem tudja gyakorolni. Jelenleg egy élelmiszerüzlet vezetője. A munka mellett minden szabadidejét kedvenc hobbijának, a táncnak szenteli.

– Gyerekkorom óta táncolok. A néptánctól kezdve a kortárs mozgásformákig szinte mindent kipróbáltam már. Ez látszik is rajtam, legalábbis az első hastáncos munkámat ennek köszönhetem. Amikor kiköltöztem Angliába, egy hotelban dolgoztam. Ott figyelt fel rám a BBC egyik elismert operatőrének a felesége. A házaspár éppen egy filmes technikákat bemutató klipen dolgozott. Felkértek, hogy táncoljak a videóban – emlékezett vissza Anita, aki új ismerősének köszönhette a következő feladatát is: egy üzbegisztáni énekes, Dilmurov Dadashev klipjébe hívták szerepelni.

Ábrahám Anita nekünk is ízelítőt adott a kortárs elemekkel ötvözött hastánctudásából. Fotó: Karnok Csaba

Ábrahám Anita nekünk is ízelítőt adott a kortárs elemekkel ötvözött hastánctudásából. Fotó: Karnok Csaba
A sztori szerint a közép-ázsiai országból származó férfi London utcáit járva távol maradt kedvesére gondol. Anita a „szerelem tüzét" testesíti meg. A néhány perces filmet tizenöt napig forgatták, a szegedi táncos a közös munka alatt közelebbről is megismerhette az üzbég művészt, aki hazájában nagy ismertségnek örvend. – Dadashev nagyon kedves, különleges ember, jó volt vele dolgozni. Több jelenetet a tengerparton vettünk fel, előfordult, hogy éjszaka is forgattunk – mondta a szegedi hastáncos, aki lelkileg már a következő feladatára hangolódik: augusztusban a Fashion Tv egyik felvezető kisfilmjében táncol.

Maga varrja fellépő ruháit

Ábrahám Anita maga varja különleges fellépő ruháit. A feltűnő, szexis darabok elkészítésével akár hetekig is elbíbelődik. Tánctudását folyamatosan fejleszti. Meglepő helyen, egy baptista templomban gyakorol. Karácsonykor, keresztelőkön fel is lép a templomban. Ilyenkor persze nem hastáncos szerkóban ropja. A felekezet tagjai előtt hófehér ruhát ölt, amihez angyalszárnyakat is visel.

Címkék#film#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!