Szeged és környéke

2010.08.26. 14:24

Üzemképes az Arad-Szeged gázvezeték

Szeged - Hivatalosan ugyan még nem adták át, de a múlt hónaptól már üzemképes a romániai Arad és a Szeged közötti gázvezeték - írta csütörtöki számában a Ziarul Financiar című román napilap.

Delmagyar.hu

A gazdasági-pénzügyi újság szerint a romániai és a magyarországi gázhálózatot összekötő, száz kilométer hosszú vezeték megépítéséről már több mint tíz éve tárgyaltak a felek. A Mol csoporthoz tartozó FGSZ Földgázszállító Zrt. és a román Transgaz 2008-ban nyarán kötött megállapodást a két ország nagy nyomású földgázszállító rendszereinek összekapcsolásáról.

A román lap szerint az új vezetéket várhatóan szeptemberben adják át hivatalosan a hatóságok. A román lap piaci forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a gázvezetéken már végeztek "teszteket", és ezek eredménye azt mutatja, hogy a vezeték üzemképes. Az újság szerint a magyar vállalat is megerősítette ezt az információt. A román Petrom olaj- és gázvállalat az első társaság, amely már importál nyersanyagot a gázvezetéken keresztül - olvasható a Ziarul Financiarban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!