Szeged és környéke

2013.04.04. 21:03

Vadállatok falhatják fel a kis bankosokat

Szeged - Írnak és rengeteg lapjuk van, és kiszámolják, hogy másnak mennyi pénzt kell adni - ezt csinálják a bankban a gyerekek szerint.

Arany T. János

– Lehet benne gondolkodni, és okosak leszünk – mondták a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményének 1. z osztályos kisdiákjai tegnap az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. [namelink name="Kubát Réka"], [namelink name="Baranyi Réka"], [namelink name="Tóth Máté"] és [namelink name="Farkas Nimród"] a K&H csoport által általános iskolásoknak rendezett pénzügyi vetélkedőn mérték össze tudásukat négy másik csapat tagjaival.

Vadállatok falhatják fel a kis bankosokat. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A verseny előtt [namelink name="Nadobán Zsuzsanna"], a gyerekeket felkészítő tanár elmondta, tavaly is itt voltak negyedik osztályosokkal, de akkor nem jutottak tovább. A másfél hónapos felkészülés alatt ellátogattak az egyik makói bankba, ahol megmutatták nekik a pénzautomata hátulját, az UV fény működését. Arról, hogy a bankban mit csinálnak az ott dolgozók, azt mondták, írnak és rengeteg lapjuk van, és kiszámolják, hogy másnak mennyi pénzt kell adni.

A banki szakma egyelőre nem csábítja egyiküket sem. A lányok azt mondták, azért, mert a bankosoknak sokat kell ülni, amitől előbb megfájdulna a fenekük, majd ducik lennének. A fiúk mindketten állatidomárok lesznek, ha felnőnek, az egyik Réka állatorvos, a másik pedig tanár szeretne lenni. Ezen a ponton kisebb vita alakult ki azon, vajon melyikük jövendőbeli szakmája a legveszélyesebb. Végül abban egyeztek meg, hogy az állatidomáré, hiszen az állatok akár fel is falhatják vagy agyontaposhatják őket.

A tegnapi, harmadik középdöntőn Csongrád és Békés megye diákjai mérték össze pénzügyi ismereteiket játékos formában. A makóiak csapata nem jutott tovább. Az első–második osztályosok közül első helyezett a Lányok elnevezésű csapat lett a szegedi Fekete István Általános Iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!