Szeged és környéke

2012.03.30. 20:29

Valaki pakol a Virág cukrászdából

Szeged - Több hűtőpultot is elvittek péntek délután a cukrászdából – a felszámoló állítja, nem az ő megbízásából. Csak a régi bérlőnek van kulcsa.

Munkatársunktól

Több éve húzódik Szeged patinás, Klauzál téri cukrászdája, a Virág kálváriája. Megírtuk: 2011 tavaszán felszámolták a Virág Cukrászda és Kávéház Üzemeltető és Tanácsadó Kft., a cukrászda tulajdonjogát Szeged önkormányzata vásárolta meg. A korábbi tulajdonos az adás-vételt követően nem ürítette ki az ingatlant, amiatt a város birtokbaadási és kiürítési pert indított a cég ellen.

Valaki pakol a Virág cukrászdából. Fotó: tudósító - galéria


A közel egy éve húzódó per következő tárgyalása hétfőn lesz. Péntek délután olvasóink viszont arról számoltak be, hogy valaki kinyitotta a Virág cukrászdát, az ott található hűtőket, pultokat raklapra pakolva egy közelben várakozó teherautóra szállítják.
– Nem a mi felhatalmazásunkkal történik – fogalmazott Horváth Attila felszámoló. Kijelentette: jelen esetben kizárólag az önkormányzat léphetne be az ingatlanba, ami azonban eddig nem történt meg, ugyanis a korábbi tulajdonos nem adta át a kulcsokat. – Felmerül a bűncselekmény gyanúja, ugyanis a felszámolás során a cukrászda vagyontárgyait egy gazdasági társaságnak értékesítették.

Valaki pakol a Virág cukrászdából. Fotó: tudósító - galéria


Telefon értük utol a hűtőpultokat, székeket és egyéb vagyontárgyakat megvásárló szegedi vállalkozót. – Semmit sem vihetnének ki, megtesszük a szükséges lépéseket – mondta. Hozzátette: jegyzőkönyvek, fotók bizonyítják, hogy a cukrászdában található eszközök immár az ő tulajdonában vannak.
– Azt állítják, a vállalkozásnak hitelező lízingcég tárgyaiért jöttek – mondta az üzletember a rakodókra hivatkozva. – Életszerűtlen, hogy két év után, az utolsó tárgyalási nap előtt kezdenének pakolni.
Hozzátette: az értéktárgyak átadás-átvétele a mai napig nem történt meg, a per lezártáig hatósági erővel nem akarták a cukrászdát feltörni. Kerestük a várost képviselő ügyvédet, Bene István, akit egyelőre nem sikerült elérni. És igyekszünk megszólaltatni György Attilát, a cukrászda korábbi bérlőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!