Szeged és környéke

2010.02.03. 12:29

Várakozó sofőrt csapott el a bolgár kamion

Kistelek - Egy műszaki hiba miatt várakozó személyautó sofőrjét gázolta el egy Budapest felé tartó bolgár rendszámú kamion az M5-ös autópálya 128-as kilométerénél - tudta meg a delmagyar.hu.

Delmagyar.hu

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett annak a személyautónak a sofőrje, akit egy kamion gázolt el szerdán délelőtt az M5-ös autópálya, Budapest felé tartó oldalán a 128-as kilométernél.

A helyszíni szemle adatai szerint egy magyar rendszámú furgon vesztegelt műszaki hiba miatt az M5-ös autópálya leállósávjában, a Budapest felé tartó oldal 128-as kilométerénél. Az autó műszaki mentése miatt egy másik jármű megállt a furgon előtt, majd a kocsi sofőrje a leállósávban gyalogosan elkezdte kihúzni a vontatókötelet. Ekkor érkezett oda Szeged irányából egy bolgár rendszámú nyergesvontató, ami elütötte a budapesti férfit.

A mentőszolgálat munkatársai hosszú időn keresztül küzdöttek a férfi életéért, végül mentőhelikopter vitte a szegedi traumatológiai klinikára, állapota jelenleg is válságos.

A baleset pontos körülményeit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balástya Autópálya Alosztály vizsgálja igazságügyi műszaki szakértő bevonásával. A helyszíni szemle befejezéséig - kb. 13 óráig - csak a belső sávon haladhat a forgalom, a külső és leálló sávot a rendőrség lezárta - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs hadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!