Szeged és környéke

2008.12.21. 19:40

Varga Ádám az ásotthalmi iskolában karácsonyozott

Ásotthalom - Az ásotthalmi általános iskola hetedikesei a szegedi Varga Ádámot hívták meg, legyen a karácsonyváró ünnepségük díszvendége. Műsorral és ajándékkal lepték meg.

Dombai Tünde

– Akkora szívük van a hetedikeseinknek, hogy még! Évek óta gyűjtik a kupakokat a mozgás- és értelmi sérült szegedi Varga Ádám őssejtkezelésére. Rengeteget emlegettük a 12 éves fiút, amikor olvastunk a kölni műtétjéről, az iskolájáról és a születésnapjáról – mondta az ásotthalmi általános iskola igazgatónője, Hadfiné Böjthe Gabriella. Nem csoda, hogy alig várta Hudiné Mozsár Erika osztálya, hogy személyesen is megismerhesse a hozzájuk hasonló korú kerekes székes fiút. Ragyogó alkalom kínálkozott: a helyi sportcsarnokban a 300 fős iskola karácsonyváró ünnepséget rendezett. Minden gyerek fellépett, és díszvendégnek meghívták hát Varga Ádámot.

– Korántsem volt biztos, hogy kijutunk, hiszen nekünk nincs autónk. A problémát a férjem egyik kollégája, Dominik Sándor oldotta meg. Ádi napok óta lázban égett a kirándulás hallatán – elevenítette fel az édesanya, Márkus Tímea. A szombati tanítási napon díszbe öltöztették a falu sportcsarnokát. A gyerekek csivitelve várták, ahogy mondták, a kis „celeb" érkezését. Ádámot elsős testvére, Ákos is elkísérte. A legkisebb fiúra, Árpádra édesapja vigyázott otthon. Ádám élvezte, hogy a középpontba ültetik. Tapsolt nevetett, járt a keze-lába minden zenés műsorszámra. Amelyik karácsonyi dalt ismerte, azt a gyerekekkel együtt énekelte.

Varga Ádám izgult: mit rejt az ajándékokat tartalmazó hatalmas doboz? Fotó: Frank Yvette


A hetedikesek tették fel az ünnep koronáját a fináléval. Ahogy beharangozták, a dal csak Ádámnak szólt. A lányok és fiúk pirosba öltözött „Mikulás-angyalkákká" változtak, úgy táncoltak körül egy nagy ajándékos dobozt. Egyszerre óriási rénszarvasfigura került elő a csomagból. Az angyalkák egyenként megölelték, megszeretgették, majd becsomagolták. Végül közösen átadták Ádámnak. Szem nem maradt szárazon, olyan megható volt, amint Ádám kibontotta, s magához szorította az ajándékot. Édesanyja köszönő szavai után kiragadta a kezéből a mikrofont, hogy ő is megköszönje az ásotthalmi iskolásoknak. Aztán eltűnt a teremből, kerekes székével kinyargalt a felső tagozatos fiúk után. Hogy miről beszélgettek, azt édesanyjának sem árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!