Szeged és környéke

2010.09.30. 21:45

Varga Mihály: a kormány határozott célja a munkahelyteremtés

Szeged - A kormánynak határozott elképzelései és világos gazdaságpolitikai céljai vannak, amelyek központjában a munkahelyteremtés áll - jelentette ki Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Szegeden.

A kormány egymillió új munkahelyet kíván teremteni a következő tíz évben, azért éppen ennyit, mert Magyarország így érheti utol a hasonló nagyságú uniós tagállamok, Csehország vagy Portugália foglalkoztatási szintjét - mondta a politikus B. Nagy Lászlóval, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtóbeszélgetésen.

A foglalkoztatási adatok az országon belül jelentős eltérést mutatnak: a legrosszabb a helyzet Észak-Magyarországon, ahol 15 százalékos a munkanélküliség, a legjobb az ország középső részén, ahol csupán 6 százalék. A rosszabb foglalkoztatási helyzetű térségekbe kell koncentrálni a különböző lehetőségeket, sajnos a Dél-Alföld is ide tartozik - hangsúlyozta a politikus.

B. Nagy László országgyűlési képviselő kijelentette, a szegediek mindenekelőtt azt várják az önkormányzattól, hogy segítse a városban az új munkahelyek létrehozását.

A szegedi városházán külön csoport fog foglalkozni a potenciális befektetők felkutatásával, azzal, hogy minél több termelő beruházás érkezzen a településre és vonzáskörzetébe - mondta a politikus.

A polgármesterjelölt közölte, háromezer új munkahely létrehozását vállalja a következő négy évben. Ehhez a helyi szabályozás egyszerűsítésére, a bürokrácia csökkentésére van szükség, de kell a kormány támogatása is.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere elmondta, a homokháti kisváros az elmúlt években gyakran Szeged hiányosságait használta ki. A településen előbb volt ipari park, mint Szegeden, s akadt a megyeszékhely helyett Mórahalmot választó befektető is. A régiónak azonban Szeged és a környező települések szoros együttműködésére van szüksége, hogy föl tudja venni a versenyt Temesvárral vagy Araddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!