Szeged és környéke

2008.09.26. 22:39

Városi cowboyok barangolnak Csongrád megyében

Domaszék - Egy Domaszék melletti tanyáról indult el tegnap reggel hat szegedi lovas – hetedik társuk félúton csatlakozott hozzájuk –, hogy három napon át lóháton barangoljanak a megyében.

Fekete Klára

Hagyományteremtő lovas túrának nevezték el a vállalkozást, részint hogy neve legyen, részint hogy jövőre is meg lehessen ismételni. Valójában a lovaglásnak, közös hobbijuknak és a természet szeretetének akarnak hódolni ezen a hétvégén, megadva kedvenc állatuknak is a mozgás örömét a végtelen alföldi rónákon.

A hét lovas: Szenkovszky István, a Szegedi Kéményseprő-ipari Kft. igazgatója, Dervarics Attila, az EDF vezető tanácsadója, Nagy Sándor, a Minipack Kft. ügyvezetője, Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, Lukács Attila lovas oktató, Pásztor Jenő építőipari vállalkozó – és Falkay György gyógyszerész professzor.

Indulás a domaszéki tanyáról. Fotó: Karnok Csaba

Indulás a domaszéki tanyáról. Fotó: Karnok Csaba
A lovasok tegnap este 50 kilométeres lovaglás után, hosszabb-rövidebb pihenőkkel értek el Ópusztaszerre, ahol Cseppentő Attila lovas-íjász jurtáiban aludtak. Ma és holnap erről a bázisról indítanak csillagtúrákat. Természetesen nem a főúton haladnak, hanem árkon-bokron keresztül, ahogy az egy ilyen túrán illik. A tájékozódásban még egy GPS is segít.

Címkék#Domaszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!