Szeged és környéke

2015.04.12. 23:34

Vasárnap a pók sem dolgozik

20 ezer forint a bírság, ha tilosban parkol az autós. Igaz, csak akkor, ha kiszabja a hatóság. A dorozsmai nagybani piac környékén vásári hétvégéken rengeteg a szabálysértő. <br>

Dombai Tünde

– Egyik hétköznap a dorozsmai nagybani piacról jövet tíz percre beugrottunk a fiammal a kocsmába vécére. Mire visszaértünk az autóhoz, amit a Negyvennyolcas utca egyik mellékutcájában hagytunk, megbírságolt a közterület-felügyelet 20 ezer forintra. Jogos volt, nem vitatom. A nagybani környékén a főutakon és a mellékutcákban is mindenütt tilos megállni és várakozni, sőt azzal is fenyegetnek, hogy elszállíttatják a gépkocsit. Az viszont nagyon zavar, hogy nem mindenkire kötelezők a tiltótáblák – háborgott [namelink name="Bóka Antal"]. Panaszosunk hozzátette, minden hónap második vasárnapján, a dorozsmai vásár idején tele vannak a környékbeli utcák szabálytalanul parkoló autókkal, mégsem tesz senki semmit. Úgy látja, ki kellene tenni a tilótáblák alá, hogy a hétvége kivétel.

Másik panaszosunk a dorozsmai nagybani szomszédságában lakik, szinte minden vásári napon a kapuja elé parkolnak a látogatók, nem tud kijutni a portájáról. Hívta a közterület-felügyeletet, nem vették fel, a rendőrség pedig közölte, hogy nem tehet semmit, hétvégén nem dolgozik a pók. Olvasónk azt kérdezte, mit tehet ilyen esetben. Utánajártunk, a rövid válasz az, hogy semmit.

Még a tilosban is szorosan állnak. Hiába a figylmeztető tábla: büntetnek ugyan, de nem szállítják el az autót. Fotók: Frank Yvette (galéria)


[namelink name="Molnár László"], a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője a közterület-felügyelet működéséről elmondta, kevés emberrel dolgoznak, így csak hétfőtől péntekig vannak szolgálatban, napközben. Ők tehát vasárnap nem járőröznek, nem büntetnek. Ha dolgoznának, akkor is csak büntethetnének, mert valóban nincs gépjármű-elszállítás. A szolgáltatást biztosító Szegedi Közlekedési Kft. igazgatója, Kojedzinszky Richárd arról tájékoztatott, hogy – mivel ők csak közterület-felügyelői vagy rendőri megbízásra vihetnek el autót – egyeztetést kezdeményeztek róla a polgármesteri hivatallal és a rendőrséggel. A tárgyalások egyelőre nehézkesen haladnak.

Legegyszerűbb, ha az autósok szabályosan parkolnak. Ehhez a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. két lakossági parkolót is biztosít a vásár idejére, ingyenesen. Az egyik a Negyvennyolcas utcai, a másik a Kettőshatári útról nyílik. Igaz, mindkettőből viszonylag hosszabban kell gyalogolni a vásár területére. Tegnap – a vásárlók szerint első alkalommal – felhívta a figyelmet a hangosbemondó a két szabályos parkolóra, sőt a tilosban állók szélvédőjére szórólapot tettek ki az információval. Ettől függetlenül dolgozhatott volna a pók, mert a szomszéd utcák ugyanúgy megteltek autókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!