Szeged és környéke

2010.08.06. 16:51

Vasárnaptól próbajáratként a klinikákig jár a nyolcas troli

Szeged – Vasárnaptól egy hétig próbajáratként a klinikákig jár a 8-as trolibusz. Ugyancsak vasárnaptól több forgalmi változás lép életbe az érintett utcákon.

Delmagyar.hu

Augusztus 8-án vasárnaptól a szegedi 8-as trolibusz meghosszabbított vonalán a tervek szerint egy hétig trolibusz-próbajárat közlekedik a Körtöltés utca és a Klinikák között.

A trolibuszok nem szállítanak utasokat; a trolibuszpótló autóbuszok változatlan menetrend szerint közlekednek és az eddig megszokott megállókat érintik. Vasárnaptól a buszok újra használhatják a Dugonics téri megállóhelyet a Reök palota előtt.

Ismeretes: a 8-as troli útvonala öt új megállóval bővül. A próbajárat az eddigi Dugonics téri végállomás után megáll majd a Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán, majd az Aradi vértanúk terén a Gödör étterem mellett. Végállomását a Semmelweis utcán a Klinikáknál alakították ki, ezt követően megáll a Szentháromság utcán az SZTK rendelőnél és a Dugonics téren, a konzervatóriummal szemben.

Ugyancsak vasárnaptól érvényes a troliközlekedésben érintett utcák végleges forgalmi rendje. A Semmelweis utca megnyílik a forgalom számára. A korábbi kétirányú utca egyirányú lesz a Tisza Lajos körúttól a Markovits utca felé. A parkolás rendje nem változik, ezen a szakaszon továbbra is mindkét oldalon tilos parkolni.

A Markovits utcát is megnyitják; mostantól a Semmelweis utcától lesz egyirányú a Boldogasszony sugárút felé. Az utcában megszűnik a parkolás, új kerékpársáv épült a páros oldalon, a kerékpárosok az egyirányú forgalommal szemben is behajthatnak.

A folytatásban a korábban bevezetett forgalmi rend marad érvényben. A Vitéz utca ugyancsak egyirányú a Boldogasszony sugárúttól a Szentháromság utca felé. Parkolni csak a táblával kijelölt helyen, a belváros felőli oldalon lehet. A kerékpárútra ebbe az utcába is behajthatnak a kerékpárosok a forgalommal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!