Szeged és környéke

2019.07.30. 18:24

Védelmet kértek a lakók a kosárkának

Mi csodatölcsérként ismertük a növényt, de nem ez a lényeg. Hanem a kommunikáció.

Farkas Judit

Történt egyszer tavaly, hogy a Felső Tisza-parton kószáltunk a gyerekekkel, és az IH meg a Novotel közti kis utcában érdekes színű csodatölcsért találtunk. Elhoztunk pár magot - idén hatalmas bokrokká nőttek a kertben. Az a különlegességük, hogy egy tövön kétféle virág is nyílik, piros és kétszínű. Amikor idén megint arra jártunk a napokban, láttuk: ugyanott újra kinőtt magról az egyébként egynyári növény, amit az itt lakók kosárkának ismernek.

Kérjük, hogy ne vágják ki fűkaszáláskor, áll a lapon, amit a bokorra kötöztek. Bár kissé benőtték a levelek, még jól olvasható. A csodatölcsér nő és virágzik, a fűkasza kikerüli, az erre járók gyönyörködnek benne - ebből is látszik, mennyi múlik a kommunikáción. Megtehették volna a lakók, hogy magukban morognak, látva, "legyalulták" a kedvenc virágukat. Vagy felírják a facebookra, hogy ez mégiscsak felháborító, nem látnak a szemüktől a fűnyíró emberek? Ők megelőzték a bajt, jól érthető és udvarias kérésüket pedig méltányolták, akik a fűnyírásért felelnek. A magok meg elszóródnak, és jövőre kinő megint a városképi jelentőségű bokor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!