Szeged és környéke

2019.02.19. 10:49

Verekedőket próbált szétválasztani a szegedi szórakozóhelynél, őt ütötték ki: életveszélyesen megsérült

Két férfi szóváltásba keveredett, az utcán akarták lerendezni a nézeteltérést: az szenvedett életveszélyes sérülést, aki békíteni akart. Vádat emelt a főügyészség.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki egy tavaly áprilisi szórakozást követően okozott életveszélyes sérüléseket egy másik férfinak - derül ki a főügyészség sajtóközleményéből.

A vádiratban az áll, hogy a vádlott egy szegedi belvárosi szórakozóhelyen italozott tavaly április 14-én. Éjfélt követően szóváltásba keveredett egy korábbi ismerősével és annak barátjával. Ekkora már mindannyian jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak, és konfliktusukat az utcán kívánták lerendezni. A vádlott és ismerőse a szórakozóhely előtti járdarészen lökdösni kezdték, illetőleg kis erővel ököllel meg is ütötték egymást.

 

A sértett, aki már nagyon ittas volt, megpróbált beavatkozni és a verekedőket szétválasztani. A verekedő felek közé lépett, amikor is a vádlott ököllel fejen ütötte őt. A sértett az ütéstől és az elfogyasztott alkoholtól magatehetetlenül hanyatt esett, fejét az aszfaltba verte, és elvesztette az eszméletét. A történteket észlelő rendőrjárőrök mentőt hívtak hozzá, a mentők sürgősségi ellátás végett kórházba szállították.

Az ütés és az elesés következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést, valamint közvetett életveszélyesnek minősülő agyi vérzéssel járó sérülést szenvedett el. A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a vele verekedő korábbi ismerősét garázdaság vétségével vádolja.

Bűnösségük kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!