Szeged és környéke

2008.01.14. 20:13

Veszélyes átkelni a kétszer két sávon

Szeged - A helyszínen meghalt az az 56 éves nő, aki a Kastély Szálló közelében akart átkelni a 47-esen, hogy a Vásárhely felé tartó buszra szálljon. A múlt évben Szegeden és környékén a személyi sérüléses balesetek 12 százalékában gyalogos volt a főszereplő.

Újszászi Ilona

Halálos közlekedési baleset történt tegnap reggel hét óra előtt tíz-tizenöt perccel a 47-es főúton, Szegedtől néhány kilométerre, a Kastély Szálló és a körforgalom közötti szakaszon. A rendőrség adatai szerint egy gyalogos a szállóhoz közeli bekötőútról lépett a főútra, hogy átkeljen a szemközti buszmegállóig: Vásárhely felé akart utazni. A felezővonalon túljutott, amikor egy Szeged felől érkező Mitsubishi terepjáró a belső sávban elgázolta.

Az 56 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset okát a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. A szerencsétlenül járt nő nem viselt láthatósági mellényt, bár az január elsejétől kötelező a lakott területen kívül gyalog, vagy kerékpárral, az út szélén közlekedőknek – hangsúlyozta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az is tény, hogy a közeli, a Mol Ipartelepnél kialakított körforgalomban biztonságos módon lehet megközelíteni a buszmegállót.

A Szegedi Rendőrkapitánysághoz tartozó területen a múlt évben 377 olyan baleset történt, melyben megsérült valaki. Ezek közül 48 esetben gyalogos volt a főszereplő – tudtuk meg Kónya Zsolt rendőr századostól. A közlekedésrendészeti osztály vezetője elárulta: a gyalogos balesetek leggyakoribb oka az, hogy az illető figyelmetlenül, vagy takart helyzetből lép az úttestre, illetve mozgó jármű elé. Az is sokszor előfordul, hogy a gyalogos olyan helyen akar átkelni az úttesten, ahol az nem megengedett. Ilyen ok miatt egyre többször meg is bírságolják a közlekedési szabályokat megszegő gyalogost.

A tegnap reggel a 47-es főúton történt tragédia utáni helyszíni szemle ideje alatt, körülbelül másfél órán át félpályás útlezárás volt érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!