Szeged és környéke

2011.09.27. 21:25

Vesztegetéssel vádolják a dandártábornokot

Szeged - Költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozójaként elkövetett vesztegetéssel vádolják a Honvédelmi Minisztérium személyzeti főosztályának korábbi vezetőjét, Katona Károly dandártábornok pere kedden kezdődött a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsán – a Fővárosi Bíróság Katona Tanácsa elfogultságot jelentett be.

Munkatársunktól

A dandártábornok, a gyanú szerint, alkalmazottja útján egy 2009-es közbeszerzési eljáráson részt vevő cég vezetőjétől a szerződés nettó értékének 8 százalékát kérte el azért, hogy a vállalkozás nyerje a tendert. A minisztérium 1400 gravírozott missziós tőrt vásárolt, amelyet a külszolgálatot teljesítő katonáknak adtak. A közbeszerzés győztese 31 millió forintért leszállította a tőröket, majd átadott legalább 2 millió forintot [namelink name="Katona Károly"] alkalmazottjának. Ő egymillió forintot megtartott, egymilliót Katonának továbbított. A dandártábornok beismerő vallomást tett, és részben elismerte bűnösségét. Azt mondta: nem kért pénzt a cégtől, azt a vállalkozás vezetője ajánlotta föl beosztottján keresztül, és ő „mint egy öngyilkos" elfogadta. A pénz egy páncélszekrényéből maradéktalanul előkerült. A bíróság a tárgyalást elnapolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!