Szeged és környéke

2013.09.25. 22:33

Vesztegetni próbált a török: kitiltották

Szeged - Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a vesztegetés miatt Acay Baki török kamionsofőr ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék első fokon meghozott ítéletét: a férfit jogerősen másfél év szabadságvesztéssel sújtották, aminek végrehajtását három évre felfüggesztették.

Munkatársunktól

A törököt ugyanakkor három évre kitiltották Magyarország területéről. A vádlott 2011. november közepén jelentkezett kilépésre a nagylaki határátkelőhelyen török rendszámú kamionjával: ellenőrzéskor a NAV pénzügyőr főtörzsőrmestere a vádlott okmányai közül kettőről megállapította, hogy nem megfelelően töltötték ki. A pénzügyőr az iratokat a vádlottól elvette, és átadta azokat az ő munkáját ellenőrző, ugyancsak a NAV-nál századosként szolgálatot teljesítő őrnagyoknak. A vádlottól elvett fuvarokmányokkal az egyik őrnagy a szolgálati buszhoz ment: amikor kinyitotta ajtaját, a török férfi mellé lépett, kezébe nyomott egy 50 eurós bankjegyet, és azt mondta: „Dokumentsz oké". Az őrnagy ezt azonnal jelezte kollégáinak, és értesítették szolgálati elöljárójukat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!