Szeged és környéke

2013.07.16. 15:50

Vígjátékkal zár a Szegedi Várjátékok

Szeged – Az utolsó két hetéhez ért a XI. Szegedi Várjátékok programja.

Munkatársunktól

Július 19-én, pénteken 21 órától új bemutatót tartanak: Somerset Maugham–Nádas Gábor–Szenes Iván Imádok férjhez menni című zenés vígjátékát játsszák két részben, [namelink name="Megyeri Zoltán"] rendezésében – hangzott el az előadást bemutató keddi sajtótájékoztatón. A történet szerint az első világháború után Victoria, a darab főszereplője megözvegyül, hivatalos értesítésből úgy tudja, hogy férje elesett a háborúban. Magányát feladva férjhez megy férje legjobb barátjához. A halottnak hitt férje váratlanul hazatér. A humoros fordulatokban bővelkedő helyzetből Victoria nem várt döntéssel vágja ki magát.

Kancsár Orsolya (Victoria), Rácz László (Paton) és Szilágyi Annamária (Shuttné) az előadás egyik jelenetében. Fotó: DM/DV

Kancsár Orsolya (Victoria), Rácz László (Paton) és Szilágyi Annamária (Shuttné) az előadás egyik jelenetében. Fotó: DM/DV
A darabot összesen hat alkalommal – július 19-étől 21-éig és 26-ától 28-áig – adják elő élő zömében a Szegedi Pinceszínház színészei élő zenével a Stefánián, a vár és a Móra-múzeum közötti szabadtéri színpadon. A koreográfus [namelink name="Nemes Roland"], a Szegedi Nemzeti Színház táncosa, a zenei munkatárs [namelink name="Kovács Gábor"]. Jegyek 2000 forintért kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!