Szeged és környéke

2009.06.24. 23:16

Világsztárokkal forgat filmet Koltai Róbert Szegeden

Szeged - London mellett Szeged lesz a helyszíne Koltai Róbert legújabb, angol–magyar koprodukcióban készülő filmjének, amelyben a Tarantino-filmek sztárja, Michael Madsen, az angol popénekesnő, Jamelia és a Hegylakó című tévéfilm főszereplője, Adrian Paul is játszik. Exkluzív információink szerint augusztus végétől három héten át forgat itt a stáb, például a SZIN-en, az Anna fürdőben, a színházban.

R. Tóth Gábor

Új filmet forgat Koltai Róbert és stábja. A Magic Boys című vígjáték külföldi és magyar sztárok egész sorát vonultatja fel: a hollywoodi filmekből ismert, amerikai Michael Madsen mellett a Hegylakóban is játszó Adrian Paul, az angol popénekesnő, Jamelia, valamint Pindroch Csaba és Szabó Győző is főszerepet kapott a magyar–angol koprodukciós játékfilmben. Lapunk számol be először arról, hogy a forgatás helyszíne London mellett Szeged lesz.

Botka László polgármester elárulta: ma írják alá a támogatási szerződést Koltai Róberttel. – A nagyszabású, nemzetközi és magyar sztárokat felvonultató angol–magyar koprodukció biztosan nagy sikerre számíthat, és nem csak itthon. Szeged fontos helyszíne a film cselekményének, szerepel majd a film promóciójában, a plakátokon is. Óriási reklám ez Szegednek – fogalmazott a polgármester. A város ezért többféleképpen is támogatja a forgatást: biztosítja a felvételekhez szükséges közterületeket, helyszíneket – a stáb forgat majd a SZIN-en, az Anna fürdőben, a színházban, a Széchenyi téren és a Tisza-parton is; augusztus 21-étől szeptember 14-éig, három héten át pedig vendégül látja a Szegeden forgató, 50-60 fős stábot. Mindhárom világsztár jön a városba.

Koltai Róbert és Michael Madsen a korábbi, budapesti sajtótájékoztatón. Szeged vendégei lesznek. Fotó: MTI/Földi Imre

Koltai Róbert és Michael Madsen a korábbi, budapesti sajtótájékoztatón. Szeged vendégei lesznek. Fotó: MTI/Földi Imre
Rendezőként és ötletgazdaként is jegyzi a filmet Koltai Róbert. – Lényeges volt, hogy alföldi város jelenjen meg a filmben. Az utóbbi években készült filmjeim mindig egy-egy városhoz kötődnek, a 2007-es Megy a gőzös például Csongrádhoz. Hihetetlen, megható pillanatokat éltünk át ott, rengeteg szeretetet kaptunk a forgatáson – indokolta a választást.

– A történet még nem végleges, farigcsálunk rajta. Az alapötlet az enyém, de Orosz Dénes és Ivo Marloh segítségével legalább 12-szer átírtuk a forgatókönyvet. Igazi nemzetközi sztori lesz, egy bűnügyi vígjáték, egy világot átszelő csalás leleplezéséről – mesélte Koltai Róbert. A történet szerint két vidéki gyári munkás (Pindroch és Szabó) véletlenül több millió dolláros csalásról szerez tudomást. Chippen-
dale-fiúknak álcázzák magukat, és Londonba menekülnek – ám itt szerencsétlenségükre a főgonosz maffiózóba (Michael Madsen) botlanak. Koltai szerint fiatal, tehetséges szegedi színészek is kaphatnak szerepet a 95 perces produkcióban, amelyet a tervek szerint jövő év elején mutatnak be. A film nemzetközi premierjét a Belvárosi moziban tartják.

Michael Madsen, Szabó Győző és Pindroch Csaba. Februárban még nem árulták el, hogy Szegedre jönnek. Fotó: MTI/Földi Imre

Michael Madsen, Szabó Győző és Pindroch Csaba. Februárban még nem árulták el,
hogy Szegedre jönnek. Fotó: MTI/Földi Imre

A részletekről, kulisszatitkokról és a további szereposztásról ma délután sajtótájékoztatón számol be Botka László polgármester, Ujhelyi István államtitkár – aki sikerrel lobbizott Szegednek ezért a lehetőségért –, Koltai Róbert rendező és P. Koltai Gábor producer.

Februárban tartották az első sajtótájékoztatót a készülő filmről Budapesten, de akkor még titkolták, hogy Szegeden forgatják majd.

Michael Madsen, a keményfiú

A névsor legismertebbje a több hollywoodi produkcióban is szereplő Michael Madsen. Az 51 esztendős amerikai színész egy tűzoltó és egy producer gyermekeként jött a világra Chicagóban. Szobafestőként és autószerelőként dolgozott, ám Ridley Scott Thelma és Louise című mozijával ismeretté vált, Quentin Tarantino rendezése, a Kutyaszorítóban pedig meghozta számára az igazi sikert. Feltűnt A lény első és második részében, a vadnyugati hős, Wyatt Earp életéről szóló 1994-es westernben, a Szabadítsátok ki Willyt! című családi moziban, a Die Another Day című James Bond-filmben vagy a szintén Tarantino jegyezte Kill Billben is. Általában „keményfiút" alakít. Játszott Johnny Depp, Al Pacino, Susan Sarandon, Brad Pitt és Harvey Keitel oldalán.

Hamupipőke és a Hegylakó

Zimbabwei apa és jamaikai anya gyermekeként, de már Angliában született Jamelia Niela Davis, művésznevén Jamelia. A 28 éves angol popénekes, dalszövegíró, modell Superstar című dalával lett világszerte ismert. Három albuma jelent meg, mindegyik az angol sikerlisták élmezőnyébe került. Több filmsorozatban szerepelt már – egy karácsonyi produkcióban például Hamupipőkét alakította. Az édesanyja révén olasz származású Adrian Paul Londonban született, eleinte modellként, majd táncos-koreográfusként dolgozott. Több Broadway-darab és tévés epizódszerep után kapta meg Duncan MacLeod szerepét a Hegylakó című film sorozatváltozatában.

Címkék#film#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!