Hallgassa élőben!

Villanyautó-töltőket telepítenek Szegeden - három helyszínen 11 elektromos töltőoszloppal 22 autó ,,tankolhat" egyszerre

Az év végéig át szeretné adni a város azokat az új villanyautó-töltőket, amelyeket a Fekete sas utcában, a Stefánián és a Rákóczi téren telepít, összesen 22 ,,konnektorról" tankolhatnak majd egy időben az elektromos és hibrid autósok. Marad az ingyenesség.

– Kicsit talán félreérthető közlemény jelent meg lapunk múlt pénteki számában: „Az NKM Áramhálózati Kft. értesíti Szeged lakosságát, hogy 2018. 08. 24-én Szeged Fekete sas utca 13. alatt (polgármesteri hivatal részére fenntartott parkoló), a 3929. helyrajzi számú ingatlan előtt elektromos autótöltő állomás és kisfeszültségű kábelhálózat létesült. Az üzembe helyezést követően a kis- és középfeszültségű kábelek, vezetékek és berendezések érintése tilos és életveszélyes.”

Első olvasatra azt hittük, lemaradtunk Szeged negyedik villanyautó-töltőjéről. A városban ugyanis most három üzemel: az SZTE Tudományos és Információs Központ oldalában az Ady téren, az Szegedi Közlekedési Társaság Csáky utcai trolitelepén 24 órás portaszolgálat mellett, és a legújabb, az áramszolgáltató Kossuth Lajos sugárúti székháza előtt üzembe helyezett. Volt egy negyedik is, de az már nem működik, az SZKT Arany János utcai parkolóházánál nyílt meg Szeged első elektromos autótöltője, ám ott azóta lehúzták a rolót.
 

Fekete sas utca - Itt is lesznek év végéig új villanyautó-töltők. Fotó: Török János
Fekete sas utca – Itt is lesznek év végéig új villanyautó-töltők. Fotó: Török János

Körbesétáltuk a Fekete sas utcai helyszínt, ám ott nem találtunk új autótöltőt, csak építkezést. Ebből úgy gondoltuk, hogy még csak a kábelt vitte oda az áramszolgáltató.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hova terveznek még villanyautó-töltőket, illetve ingyenesek lesznek-e azok után, hogy a MOL már pénzt kér ezért az elektromos tankolásért. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a hivatal részére fenntartott parkolóhelyen mezei villanyautós használhatja-e a töltőt, s ha igen, akkor csak a hivatali időn túl teheti-e ezt meg.
 

– Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata három helyszínen telepít 11 elektromos töltőoszlopot, amelyek 22 autó egyidejű töltését teszik lehetővé. A helyszínek a következők: Fekete sas utca, Stefánia, valamint a Rákóczi tér–Török utca felőli parkolói

– írta kérdésünkre adott válaszában az önkormányzat.

Megtudtuk, a töltőket várhatóan még idén üzembe helyezik, jelenleg az NKM Áramhálózati Kft. munkái zajlanak. – Elkészültük után a töltőket bármikor igénybe lehet venni, az önkormányzat által telepített oszlopokon a töltés a jelenlegi jogszabályok figyelembe vételével ingyenes lesz – írták.

 

Szegeden próbáltuk ki az Audi RS5 Sportback-modellt
Jó hangulatú kétnapos túrát szervezett a szakújságíróknak Audi Driving Experience címmel június második felében a Porsche Hungária.
Több száz munkás gombolyította Nagylakon a kenderszálat - Fotók
Magyarország egyik legnagyobb kendergyárába évtizedeken át több településről érkeztek a munkások.
Két hete szült, most megmutatta az alakját Mihalik Enikő
Mihalik Enikő július 16-án hozta világra elsőszülött gyermekét, egy egészséges kislányt, aki az Eva Rose neveket kapta.
A zivatarok és a hőség miatt is kiadtak figyelmeztetést
Zivatarveszély miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Legyen türelmes, aki szabályosan szeretné reptetni drónját
Ott hagytuk abba januárban a beszélgetést drónügyben Dobóczky Zsolt szegedi fotóművésszel, hogy meg kell csinálnia az EU-s vizsgát, nyilvántartásba kell helyeztetnie a drónját és az üzembentartót, azaz saját magát.
Drámai adat: ennyivel nőtt a migránserőszak Németországban
Egy hete a kelet-frízföldi Leer városában három fiatal bevándorló megerőszakolt egy 18 éves lányt, miután bezárták egy lakásba.