Szeged és környéke

2019.09.11. 10:36

Villanyautót kapott a megyei vöröskereszt

Elektromos autókat vásárolt a Magyar Vöröskereszt, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kapott támogatásból vettek. Szegedre is jutott egy modern jármű.

S. Z.

Hat elektromos autót vásárolt a Magyar Vöröskereszt a közelmúltban az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. Sasvári Krisztina, a segélyszervezet Csongrád megyei igazgatója a Délmagyarországnak elmondta, hogy az autót a gyorsabb és hatékonyabb feladatellátásra használják. A Vöröskereszt négy darab személyautót, egy furgont és egy darab hétüléses kisbuszt szerzett be. Ezek Baranya megyében, Budapesten, Csongrád megyében és Pest megyében segítik a munkájukat.


Az e-autók beszerzése illeszkedik a szervezeti stratégiához, amelynek egyik fontos pontja a fenntartható és költséghatékony működés. Az új autók üzembe helyezése után lecsökkentek a kiadások, nőtt a célcsoport elérése, és hatékonyabban tudják szervezni a karitatív és humanitárius munkát és az adományszállítást is – tette hozzá Sasvári Krisztina.

Komoly segítséget jelent az elektromos autó a Csongrád megyei vöröskeresztnek is. FOTÓ: FRANK YVETTE

Komoly segítséget jelent az elektromos autó a Csongrád megyei vöröskeresztnek is. FOTÓ: FRANK YVETTE

A minisztérium összesen négyszázötvenmillió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromosgépjármű-beszerzését. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Katolikus Karitász szerezhet be hat-hat új elektromos gépkocsit. Az új elektromos járművek üzemeltetési, karbantartási és szervizelési költségei a hagyományos járművek hasonló költségeinek töredékét teszik ki, így a járművek támogatott cseréje, bővítése jelentős költségmegtakarítást eredményez – közölte korábban a tárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!