Szeged és környéke

2011.04.11. 22:06

Virág: folytatódik a jogi huzavona

Szeged - Március elején végérvényesen a városé lett a Virág cukrászda – mégsem került házon belül az önkormányzat. A korábbi üzemeltető nem akarja átadni a patinás intézményt. Folytatódik a huzavona: vélhetően idén már nem nyit ki a Virág. <br>

Munkatársunktól

Lezárult a Virág cukrászda ügye, elhárult a jogi akadály, végérvényesen a városé a patinás intézmény. Az önkormányzat heteken belül kiírja a pályázatot a bérleti jogra – adtuk hírül március elején lapunkban azt követően, hogy az önkormányzat jogerősen is pert nyert a CIB Bankkal szemben. A várost képviselő [namelink name="Bene István"] ügyvéd tegnap arról tájékoztatott, két folyamatban lévő per is van az ügyben.

– A felszámoló már 2010 januárjában felmondta a bérleti szerződést a Virág cukrászda korábbi üzemeltetőjével, a Virág Cukrászda és Kávéház Üzemeltető és Tanácsadó Kft.-vel. De ezt a cég nem vette tudomásul. (A felszámolás egyébként nem a Virág Cukrászda és Kávéház Üzemeltető és Tanácsadó Kft., hanem a Virág Cukrászda Kft. ellen indult, ami előbbinek adta át üzemeltetésre az intézményt.) Az önkormányzat többször is felszólította a társaságot, legutóbb tavaly ősszel, hogy adja át a városnak az üzlethelyiségeket, de a cég a mai napig nem hagyta el a Kis és Nagy Virágot – mondta Bene István. – Közölték: addig nem mennek ki, amíg erre nem kötelezi őket a bíróság. Így bár nem működtetik a cukrászdát, jogcím nélkül használják az épületet. Ezért az önkormányzat birtokbaadási és kiürítési pert indított a Virág Cukrászda és Kávéház Üzemeltető és Tanácsadó Kft. ellen, valamint több száz ezer forint használati díjat kér a cégtől – tájékoztatott a várost képviselő ügyvéd, akitől megtudtuk: az első tárgyalást május 25-én tartják a megyei bíróságon.

Már a városé a cukrászda, de az előző tulajdonos nem akarja átadni. A jogi huzavona folytatódik, valószínűleg idén már nem nyit ki a cukrászda. Fotó: Frank Yvette

Már a városé a Virág, de az előző tulajdonos nem akarja átadni. A jogi huzavona folytatódik, valószínűleg idén már nem nyit ki a cukrászda. Fotó: Frank Yvette
Bene István elmondta: [namelink name="György Sándor"] magánszemély a felszámolás alatt álló Virág Cukrászda Kft. (I. rendű alperes), az önkormányzat (II. rendű), valamint a CIB Bank (III. rendű) ellen indított pert, mert ráépítés jogcímen egyharmad tulajdonrészt szeretne szerezni a Nagy Virágban. György Sándor ezt arra alapozza, hogy súlyos százmilliókat fordított az ezredfordulón a cukrászda felújítására, korszerűsítésére. Ebben az ügyben június 7-ére tűzték ki az első tárgyalást a Fővárosi Bíróságon. Szerettünk volna beszélni az ügyben a korábbi tulajdonos, ügyvezető György Attilával, de nem értük el telefonon.

A két üzlethelyiséget együtt kínálja, pályáztatja meg a város, így vélhetően akkor adják majd bérbe a cukrászdát, ha permentes lesz az ingatlanegyüttes. A Kis Virág 2009 ősze, a Nagy Virág pedig 2010. január óta van zárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!