Szeged és környéke

2017.05.24. 18:15

Virágárvaházat nyitottak Alsóvároson

Szeged - Sajnos a növények nem tudnak beszélni, így nem tudják nekünk elmondani, ha valami bajuk van - vagy csak rosszul érzik magukat egyedül.

Tombácz Róbert

Persze lehet, hogy ha megszólalnának, akkor se mondanának mást, mint hogy „Én vagyok Groot" – ahogy azt A galaxis őrzőinek népszerű beszélő fája mondja –, vagy valami hasonlót, ami természetesen hangsúlytól függően mást és mást jelenthet.


Talán ezért vállalták át a Nyíl utcai növényáruház virágok nyelvén is jól értő munkatársai, hogy képviselik a néma szépségeket. A pénztárnál két-három kosárban áll egymás mellett egy-egy bromélia, dracéna,  rododendron és még számos más cserepes virág – az utolsó darabok.

 

 Nevelőszülőkre várnak.  Fotó: Frank Yvette

  Nevelőszülőkre várnak. Fotó: Frank Yvette

Fajtársaik már mind elköltöztek, és vélhetően gondos, növényszerető családokba kerültek a vásárlóknak köszönhetően. Nem véletlen, hogy azt kérik a többi vevőtől, vegyék meg őket is, hogy ne legyenek egyedül, talán más broméliák, dracénák, rododendronok társaságába kerüljenek. Bár, hogy miről cseveghet egymással két bromélia, azt nehéz lenne megmondani.


Az akció a bolt munkatársai szerint nagyon sikeres, a vevők imádják, és hazaviszik az árvákat, így a nevelőotthon lakói folyamatosan cserélődnek. A teljes happy end persze az lenne, ha már egyetlen lakója sem lenne az árvaháznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!