Szeged és környéke

2015.08.28. 14:58

Visszakapják túlfizetésüket a hőszolgáltató ügyfelei

Szeged - Teljes egészében visszafizeti az IKV Zrt. a csődbe ment Szegedi Hőszolgáltató Kft. túlfizetéses ügyfeleinek pénzét - erről dönt hétfő délelőtt 10 órakor a rendkívüli közgyűlés.

Munkatársunktól

[namelink name="Botka László"] polgármester ezt az egy indítványt terjeszti a képviselő-testület elé. Azért teszik meg ezt most, mert az állami energetikai hivatal határozata alapján a korábbi szolgáltató, vagyis a Szegedi Hőszolgáltató Kft. köteles augusztus végéig minden ügyfelével elszámolni. Tetemes a túlfizetés, aminek az az oka, hogy enyhe volt a tél. Magyarán 6261 lakossági fogyasztónak keletkezett túlfizetése, ami összesen több mint 90 millió forintot tesz ki. Ha az előterjesztést megszavazza a közgyűlés, akkor az IKV minden érintett számára jóváírja a túlfizetés összegét. Ennyivel csökken majd a következő számla.

Amikor az IKV átvette az energetikai hivatal határozata nyomán a távhőellátást, a közgyűlés 800 millió forintos keretet szavazott meg a működés biztosítására. A képviselő testület azt hagyja jóvá, hogy ebből a forrásból a túlfizetéseket visszaadhassa az IKV távhő üzletága.
A döntés a lakosságot és a társasházakat érint.

- A szolgáltatóváltás nem okozhat semmilyen kárt a lakosságnak - hangsúlyozta Botka László. A döntést azért kell meghoznia a közgyűlésnek, mert ha jogerőre emelkedik a Szegedi Hőszolgáltató Kft. felszámolása, akkor az eljárásban a lakosok nagyon hosszú idő múlva szerezhetik vissza a túlfizetésüket, és meglehetősen bizonytalan az eljárás kimenetele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!