Szeged és környéke

2011.01.22. 14:07

Visszatérő vendégek Ásotthalmon

Ásotthalom - Tizenkét afgánt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei lakossági jelzés alapján péntek késő este Ásotthalom külterületén. Közülük hét emberrel szemben négy napja már a Bács-Kiskun megyei határrendészek is intézkedtek: beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése mellett kitoloncolták őket az országból.

Delmagyar.hu

Ásotthalomnál lépte át a zöld határt az a tizenkét afgán állampolgár az éj leple alatt, akik a hazájukat elhagyva Magyarországon szerettek volna új életet kezdeni. Érkezésükről azonban egy állampolgár értesítette a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséget.

A helyszínre irányított rendőrök elfogták a határsértőket, majd előállították őket. Ellenőrzésük során kiderült: közülük heten – köztük két gyermek – már négy napja Bács-Kiskun megyében is próbálkozott, azonban a határrendészek ott is elfogták és kitoloncolták őket az országból.

Ügyükben büntetőeljárás indult, míg az első próbálkozókkal szemben a idegenrendészeti eljárásban járnak el a szegedi határrendészek - tudta meg a delmagyar.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!