Szeged és környéke

2013.04.01. 20:19

Visszavadult házinyúl él Algyőn

Algyő - December óta a faluképhez tartozik Algyőn az a vörhenyes-tarka házinyúl, amely a Kastélykert utca és a Géza utca kereszteződésénél lévő parkban lakik, a település egyik legforgalmasabb pontján.

Bakos András

A helybeliek nem tudják, hogyan került oda; vagy a gazdája rakta ki, vagy úgy szökött meg valahonnan. Az viszont nyilvánvaló, hogy nem nagyon bízik az emberekben, hat-nyolc lépésnél közelebb senkit sem vár be. Átjár a főutca túloldalára, de szemlátomást tudja, hogy az autó veszélyes. Állítólag nagyon látványos sprintet vágott le, amikor kutya kergette. Bebújt a kocsibejáró szűk dudacsövébe, a hó elől pedig a Géza fejedelem faszobrát borító sátor alá vackolt be. Viszont még a legnagyobb hidegben is előbújt rövid időre. Napközben többnyire a parknál lévő bolt előtt legelészik, és vár.

Visszavadult házinyúl él Algyőn. Fotó: Bakos András (galéria)


– Ha látjuk, mindig viszünk ki neki kelkáposztalevelet, répazöldet, ami éppen adódik – mondja [namelink name="Gondos Ferencné"], a Joker Plusz Vegyeskereskedés vezetője.

– Minket sem enged közel magához, de ha letesszük az ennivalót, eljön érte, és ott megeszi. Mintha tőlünk már nem tartana annyira. Egyszer négyen is próbálták elkapni, de nem sikerült nekik, szerencsére. Amikor először láttuk, vártuk, majd érte jön a gazdája, de ha itt lakik Algyőn, már biztos kereste volna. Persze szóba került régebben, mi mindent lehet főzni, sütni nyúlból, de most már nem ennénk jóízűt belőle, megszerettük.
A parki nyúl egyre szélesebb körben ismert. Egyetlen panasz van csak rá: azzal, hogy le-föl grasszál, ugattatja a környékbeli kutyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!