Szeged és környéke

2019.08.23. 23:07

Vitáztak a Pick építkezésén

A választások előtt utoljára ülésezett a szegedi közgyűlés.

Hamarosan elindulhat a Pick új gyárának építése, azonban ehhez még szükséges az építési szabályzat módosítása, erről hozott támogatói döntést pénteken a testület, de a téma jelentős vitát eredményezett. Lauer István elsők között szólalt fel, mint mondta, választókörzetét különösen érinti ez a beruházás, ezért nem szeretné másnak átengedni. Az MSZP-s képviselő ekkor jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul az őszi önkormányzati választásokon.


Ezután Póda Jenő (Fidesz–KDNP) szólalt fel, miszerint nem igaz a polgármesternek az az állítása, hogy új munkahelyeket teremt a Pick, hiszen hatékonyságát, termelési kapacitását növeli a cég, a 21. században pedig ezt nem kézimunkával oldják már meg. Hozzátette: a város áll, csökkent a lendülete, csupán magánberuházások folynak. A független Szentistványi István is szólt, szerinte szitokszó a városházán az instrumentális kapcsolatépítés, az embereket kizárólag eszközként tudják elképzelni. Döntöttek a helyi választási bizottsági tagokról is: Martonosi Éva jegyző javaslata alapján Antal Tamás, Herédi Edit, Maróthi Ernőné lett tag, míg póttag Szikszay Zoltán és Lajkó Lajos lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!