Szeged és környéke

2014.07.24. 17:31

Zebrán tekerni tilos!

Hajtva tilos, tolva szabályos – hívja fel a kerékpárosok figyelmét egy tábla a szegedi Dugonics téri kettős körforgalomnál csütörtök óta.

Munkatársunktól

A kerékpáros balesetek számának növekedése miatt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Szegedi Rendőrkapitánysággal és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen kerékpáros figyelemfelhívó táblákat helyezett ki.

Tábla. A háttérben egy szabályos kerékpáros. Fotó: Karnok Csaba

Tábla. A háttérben egy szabályos kerékpáros.
Fotó: Karnok Csaba

[namelink name="Vad Róbert"] őrnagy, a baleset-megelőzési bizottság titkára elmondta, ezek nem KRESZ-, hanem figyelemfelhívó táblák. – Az autósok nem 30-40 kilométeres sebességgel érkező biciklisekre, hanem sokkal lassabban haladó gyalogosokra számítanak a kereszteződésekben – mondta az őrnagy.

– Ha nincs kerékpáros átvezető, akkor a gyalogátkelőhelyeken tolni kell a kerékpárt. Csak a gyalogosnak van elsőbbsége – hangsúlyozta Virágné [namelink name="Nagy Angelika"] százados, a városi kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. – Fontos lenne, hogy egy alap KRESZ-vizsgát tegyenek a kerékpárosok is – mondta [namelink name="Makrai László"], a környezetgazdálkodási nonprofit kft. ügyvezetője. – Az elektromos kerékpárok halkak, és nagy sebességre képesek. Ezekkel olyan nyugdíjasok közlekednek, akik kerékpározni sem igazán tudnak. Ha egy idős ember nyargal egy hangtalan járművön, az életveszély – fogalmazott Makrai.

A tíz darab, összesen 170 ezer forintba kerülő táblát a Dugonics mellett a Csillag téren helyezik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!